avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1056 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Angajat propriu la PFA
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Angajat propriu la PFA

Buna ziua, ma intereseaza ce risca o PFA daca la indemnul contabilei si-a facut contract de munca personal, initial part-time, ulterior 8 ore cu minim pe economie ?Aceasta s-a desfasurat in perioada 2014- 2020. Mentionez ca nu s-a sesizat nimeni de la ANAF.
Ultima modificare: Vineri, 20 Martie 2020
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: tatiana_toma , utilizator 13:46, 21 Martie 2020
O persoana fizica, de exemplu Tatiana Toma, care este inregistrata la registrul comertului ca pfa, nu poate sa isi faca tot ea pe acelasi pfa si un contract de munca. Va rog sa reveniti cu intrebarea mai clara.
Daca va referiti ca aceeasi persoana sa aiba in acelasi timp pfa si un alt contract de munca cu un alt angajator, da, este legal.
Ultima modificare: Vineri, 20 Martie 2020
george-neagu, moderator
Asta stiu, este exact cum v-am intrebat contabila i-a spus unui cunoscut (fotograf) ca nu ii curg anii de pensie fiind PFA si i-a facut initial contract part-time,ulterior full time, acum i l-a inchis. Dar persoana PFA-ul a aflat de la ANAF ca este ilegal sa fie propriu angajat si asa a intrat in panica, el are toate darile platite la zi. Dar din cand in cand primeste de la ANAF scrisori ca are diverse datorii si bineinteles cand merge acolo nu are nimic de plata in programul lor . S-a mutat de curand de la sectorul 6 la sectorul 3 si acolo a fost atentionat ca nu este in regula contractul dar doar atat. Ma intrebam daca poate trece neobservata problema daca nu s-au sesizat pana acum din 2014. Si daca poate beneficia de ce a platit pana acum la sanatate si pensie? Daca ar fii bine sa treaca la SRL ? Ce amenzi risca?
Multumesc anticipat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recalculare perioada plata si accesorii cas >> decl. 601? Flatten Flatten Buna ziua, am un PFA infiintat in iunie 2011, cu norma de venit. Din iunie 2012 am devenit concomitent si angajat cu norma intreaga. Nu am facut (din ... (vezi toată discuția)
Am devenit pfa cu caen 7420, ce declarații trebuie sa depun? Mara8912 Mara8912 Sunt angajata full time la o firma, insa recent am devenit PFA cu CAEN 7420,ce declaratii trebuie sa depun la ANAF? Am înțeles ca trebuie sa depun o ... (vezi toată discuția)
Srl in care sunt administrator si asociat unic zmeulzeu zmeulzeu Buna ziua. Am infiintat un SRL in care sunt si administrator si asociat unic. La fel am un angajat full-time. Intrebarea mea este; 1. SSM si medicina muncii ... (vezi toată discuția)