Buna ziua am o nelamurire, din cauza coronavirusului, sefa unde lucram la un salon de infrumusetare a decis sa suspende activitatea si sa ma bage in somaj. Intrebarea mea este urmatoarea, ea a zis ca as lua 75% din salariu, eu am citit ca 75% din ISR( care e 500lei). Cat iau pana la urma?
Am uitat sa mentionez ca a zis ca intru in somajul normal, nu cel tehnic. Deoarece sunt gravida(3luni) si cel tehnic dureaza 1luna-2 si sa nu pierd indemnizatia de crestere a copilului.
Potrivit Legii nr. 76/2002, cuantumul indemnizatiei de șomaj depinde de stagiul de cotizare, astfel:
- 75% din valoarea ISR (adică 375 de lei), pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel puțin un an;
- 75% din valoarea ISR, la care se adaugă o sumă calculată prin aplicarea (asupra mediei salariului de bază lunar brut pe ultimele 12 luni de stagiu de cotizare) unei cote procentuale diferențiate în funcție de stagiul de cotizare:
3%, pentru persoanele cu un stagiu de minimum trei ani;
5%, pentru persoanele cu un stagiu de minimum cinci ani;
7%, pentru persoanele cu un stagiu de minimum zece ani;
10%, pentru persoanele cu un stagiu de minimum 20 de ani.
Somaj
Mariana Petriuc
de ce indemnizatie de somaj beneficiaza un salariat cu studii superioare cu o vechime de 34 ani in munca?
(75 + 10)% din salarul minim brut pe tara (750 lei) ... (vezi toată discuția)