avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 189 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somaj 2020
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somaj 2020

Buna ziua am o nelamurire, din cauza coronavirusului, sefa unde lucram la un salon de infrumusetare a decis sa suspende activitatea si sa ma bage in somaj. Intrebarea mea este urmatoarea, ea a zis ca as lua 75% din salariu, eu am citit ca 75% din ISR( care e 500lei). Cat iau pana la urma?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:52, 20 Martie 2020
Am uitat sa mentionez ca a zis ca intru in somajul normal, nu cel tehnic. Deoarece sunt gravida(3luni) si cel tehnic dureaza 1luna-2 si sa nu pierd indemnizatia de crestere a copilului.
Potrivit Legii nr. 76/2002, cuantumul indemnizatiei de șomaj depinde de stagiul de cotizare, astfel:
- 75% din valoarea ISR (adică 375 de lei), pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel puțin un an;
- 75% din valoarea ISR, la care se adaugă o sumă calculată prin aplicarea (asupra mediei salariului de bază lunar brut pe ultimele 12 luni de stagiu de cotizare) unei cote procentuale diferențiate în funcție de stagiul de cotizare:
3%, pentru persoanele cu un stagiu de minimum trei ani;
5%, pentru persoanele cu un stagiu de minimum cinci ani;
7%, pentru persoanele cu un stagiu de minimum zece ani;
10%, pentru persoanele cu un stagiu de minimum 20 de ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Gravida obligata sa-si dea demisia irimiadaniela irimiadaniela Buna ziua, Sunt insarcinata in 1luna jumate,si sunt angajata,am anuntat patronul ca sunt insarcinata iar acesta mi-a spus ca are probleme cu firma si ca ar ... (vezi toată discuția)
Buna seara, as avea o intrebare, daca ma poate ajuta cineva: ... Pilu Pilu Buna seara, as avea o intrebare, daca ma poate ajuta cineva: Fiului meu i s-a desfacut azi contractul de munca pt. ca i s-a desfiintat postul. Are vechime ... (vezi toată discuția)
Somaj Mariana Petriuc Mariana Petriuc de ce indemnizatie de somaj beneficiaza un salariat cu studii superioare cu o vechime de 34 ani in munca? (75 + 10)% din salarul minim brut pe tara (750 lei) ... (vezi toată discuția)