avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 597 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... nerespectarea programului de vizita de catre mama
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

nerespectarea programului de vizita de catre mama

bine v-am gasit dragilor! in ultima perioada aproximativ 8-9 luni nu mai am aces la programul de vizita pe care l-am optinut printro hotarare judecatoreasca acum un an..mama inpreuna cu minorul a plecat si sa stabilit in alta tara fara sa ma anunte ca vrea sa faca asta ..mentionez ca are dreptul pt a calatori dar nu scrie nici unde in sentinta ca are si dreptul sa plece definitiv.. si revine acasa cam la 4 luni as vrea sa merg in instanta pentru nesespectarea dreptului la vizita
intrebarea e am vreo sansa sa o fac sa raspunda pt asta sau nu?
Ultima modificare: Vineri, 20 Martie 2020
doru 40, utilizator
Cel mai recent răspuns: When , utilizator 22:47, 21 Martie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Locuinta minorului se poate schimba doar cu acordul parintelui daca prin schimbare ii este afectat acestuia dreptul la legaturi personale!
Formulati o cerere de inapoiere fondata pe Conventia de la Haga (1980).
Nu mai rețin dacă i-ați dat împuternicire sau nu. Dacă da anulați procura. Faceți cerere de monitorizare a programului de legături personale ca să aveți dovada ca mama nu îl respecta apoi plângere la politie ca să deschidă dosar penal.
După ce Dgaspc constata nerespectarea programului de către mama faceți executare silita apoi cereți penalizări pe zi de întârziere. Puteți sa o executați silit și în alta tara, nu e problema.
da are inputernicire si chiar daca eu o anulez are dreptu sa faca alta si fara semnatura mea (sentinta tine loc de semnatura)

When a scris:

Nu mai rețin dacă i-ați dat împuternicire sau nu. Dacă da anulați procura. Faceți cerere de monitorizare a programului de legături personale ca să aveți dovada ca mama nu îl respecta apoi plângere la politie ca să deschidă dosar penal.
După ce Dgaspc constata nerespectarea programului de către mama faceți executare silita apoi cereți penalizări pe zi de întârziere. Puteți sa o executați silit și în alta tara, nu e problema.

Puteți sa procedați cum am scris mai sus și în plus puteți deschide acțiune în instanta de anulare a suplinire acord pentru ca mama a profitat de asta pentru a schimba domiciliul copilului și de a încalcă programul de legături personale.
Sfatul meu este sa va intelegeti amiabil si sa va dea un program de vizita compensator.
Daca nu accepta ea va gresi intrucat va avea multe probleme.
Problema.dvs. este ca v-ar trebui avocat ca sa actionati in forta prin justitie si acum sunt probleme peste tot in lume...
Ultima modificare: Vineri, 20 Martie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

Alte discuții în legătură

Reinnoire pasaport copil minor fara acordul celuilalt parinte eagle_free eagle_free buna ziua, As dori si eu o lamurire. Un cuplu de cetateni romani este divortat in spania, iar copilului minor de 9 ani ii expira pasaportul peste cateva ... (vezi toată discuția)
Fostul nu a platit pensia alimentara,dar pretinde sa ia copilul pe timpul vacantei.ce fac??? magdutza2010 magdutza2010 Buna seara! In urma divortului pronuntat de mai bn de o jumatate de an,copilul mi-a fost incredintat mie,iar tatal trebuie sa plateasca pensie alimentara ... (vezi toată discuția)