avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 487 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... nerespectarea programului de vizita de catre mama
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

nerespectarea programului de vizita de catre mama

bine v-am gasit dragilor! in ultima perioada aproximativ 8-9 luni nu mai am aces la programul de vizita pe care l-am optinut printro hotarare judecatoreasca acum un an..mama inpreuna cu minorul a plecat si sa stabilit in alta tara fara sa ma anunte ca vrea sa faca asta ..mentionez ca are dreptul pt a calatori dar nu scrie nici unde in sentinta ca are si dreptul sa plece definitiv.. si revine acasa cam la 4 luni as vrea sa merg in instanta pentru nesespectarea dreptului la vizita
intrebarea e am vreo sansa sa o fac sa raspunda pt asta sau nu?
Ultima modificare: Vineri, 20 Martie 2020
doru 40, utilizator
Cel mai recent răspuns: When , utilizator 22:47, 21 Martie 2020
Mulțumesc de răspuns! Clar că voi avea nevoie de un avocat.. cunoștințele mele in domeniul asta sunt aproape nule..in momentul de fata eu nu mi-am văzut copilul și nu am avut contact fizic de patru luni dar vorbesc cu el prin videoconferință..la astea patru luni se va adăuga alte săptămâni sau luni motivul fiind granite închise..vreau doar sa știu sigur șansele pe care le am și ce pedeapsa poate primii..nu am vrut sa ajung aici dar am convenit cu dansa sa plătesc pensie alimentara in natura și m-am trezit cu proprie pe salar..tot ce cumpărat până acum pt copil nu a însemnat nimic pt "mama" cum dovedesc eu acum că am cumpărat pt copil? E clar că înțelegere amiabilă nu poate fi atinsă..știu cu cine am de aface..
CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Sfatul meu este sa va intelegeti amiabil si sa va dea un program de vizita compensator.
Daca nu accepta ea va gresi intrucat va avea multe probleme.
Problema.dvs. este ca v-ar trebui avocat ca sa actionati in forta prin justitie si acum sunt probleme peste tot in lume...

Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Martie 2020
doru 40, utilizator
Trebuie analizate actele.
Este greu de spus ce vor decide instantele daca nu se va da lege.
In cazurile.complicate instantele nu prea au aptitudinea de a ajunge la respectarea interesului superior al minorului.Dovada o constituie si diferentele intre hotarari si subiectivismul judecatorului.
Doar in cazurile simple.le iese asa ceva dar atunci este evident ce se va decide...
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Granițele fiind închise nu se poate întâmpla nimic. Este caz de forță majora.
Între timp căutați și găsiți avocat și pregătiți acțiunea. Tot se sta acasă. Trimiteți poza cu toate actele, discutați la telefon astfel încât când se termina totul sa depună imediat acțiunea.
Înțelegerea cu mama privind pensia în natura era în scris?
In sentința pensia a fost stabilită de 1/4 din venitul net am respectat și am platit până nu demult..nu am platit timp de patru luni dar în aceste patru luni am cumpărat pt copil.. jucari nici nu le mai știu numărul... încălțăminte hoverboard...cam ce îmi crea copilul daca aveam bani in acel moment ii cumpărăm e singurul meu copil și mă bucur enorm când îl văd plin de bucurie.. problema e că eu nu am cum sa dovedesc asta nu m-ar crede nici un jucător.. de aceia întreb in stânga și în dreapta șansele de câștig daca deschid un proces..nu cred că e corect că mama sa facă ce vrea și cum vrea..are doar drepturi dar obligați nu.

When a scris:

Granițele fiind închise nu se poate întâmpla nimic. Este caz de forță majora.
Între timp căutați și găsiți avocat și pregătiți acțiunea. Tot se sta acasă. Trimiteți poza cu toate actele, discutați la telefon astfel încât când se termina totul sa depună imediat acțiunea.
Înțelegerea cu mama privind pensia în natura era în scris?

doru 40, utilizator
Ba are și obligații. Luați masurile de care am menționat mai sus.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reinnoire pasaport copil minor fara acordul celuilalt parinte eagle_free eagle_free buna ziua, As dori si eu o lamurire. Un cuplu de cetateni romani este divortat in spania, iar copilului minor de 9 ani ii expira pasaportul peste cateva ... (vezi toată discuția)
Fostul nu a platit pensia alimentara,dar pretinde sa ia copilul pe timpul vacantei.ce fac??? magdutza2010 magdutza2010 Buna seara! In urma divortului pronuntat de mai bn de o jumatate de an,copilul mi-a fost incredintat mie,iar tatal trebuie sa plateasca pensie alimentara ... (vezi toată discuția)