avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1122 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Șomaj tehnic-intercontract
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Șomaj tehnic-intercontract

Bună seara, sunt nou pe forum și doresc vă cer ajutorul în legătură cu următoarea problemă. Aș dori să știu dacă pot beneficia de șomaj tehnic în contextul actual al pandemiei având în vedere că firma la care sunt angajat a trimis majoritatea persoanelor sa lucreze de acasă iar pe cei care se aflau pe intercontract (cazul meu) în CO, urmând a fi trimiși în CFP, oferind motivul "e singura obtiune" .
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:38, 21 Martie 2020
Decizia de trimitere in "somaj tehnic" nu este conditionata de indeplinirea unor cerinte de catre salariat si este optiunea angajatorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot beneficia ca angajat de șomaj tehnic in condițiile de mai jos? dianaiovu dianaiovu 1) am lucrat 1 luna la locul precedent de munca 2) am lucrat doar 2 săptămâni la locul actual de munca după care s-a dat starea de urgentă și toți ... (vezi toată discuția)
Concediu fortat lucian364 lucian364 Salutare! Sunt pus in situatia in care sunt obligat sa imi iau tot concediu pe anul acesta, din cauza lipsei de clienti. Tin sa precizez ca acesta situatie ... (vezi toată discuția)
Optiuni legale pentru persoanele care locuiesc cu batrani loredanan21 loredanan21 In contextul pandemiei, ce optiuni au persoanele care locuiesc in acelasi apartament si ingrijesc persoane in categorie de risc (65+ ani cu diabet si boli ... (vezi toată discuția)