avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 914 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Pot beneficia ca angajat de șomaj tehnic in ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Pot beneficia ca angajat de șomaj tehnic in condițiile de mai jos?

1) am lucrat 1 luna la locul precedent de munca
2) am lucrat doar 2 săptămâni la locul actual de munca după care s-a dat starea de urgentă și toți restul angajaților au fost puși in șomaj tehnic in contextul pandemiei, mai puțin eu (concediu neplătit)
Deci ca vechime de munca am 1 luna și 2 săptămâni.
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 19:43, 20 Aprilie 2020
Conform Codului muncii, concediul fara plata se acorda la cererea salariatului.

Nu exista in legislatia romaneasca trimiterea unui salariat in concediu fara plata din initiativa angajatorului. Este un abuz.
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Aprilie 2020
Iulian MANEA, Contabil
Am fost nevoită din inițiativa angajatorului sa aleg : scriu cerere pentru concediu fără plata sau încheiem contractul. Iar pentru a nu pierde locul de munca am ales concediul fără plata care e pana in data de 30.04.2020
Mi s-a explicat ca nu pot beneficia de concediu plătit pentru ca nu am destula vechime in munca, și știu ca nici de șomaj. Întrebarea mea rămâne actuala dacă somajul tehnic necesita sau nu o perioada minima de vechime in munca din partea angajatului.
Somajul tehnic nu este conditionat de vechime. Deci, ati fi putut beneficia de acesta, dar conducerea a decis altfel.

Oricum, nu aveti garantia ca dupa expirarea CFP nu veti fi concediata daca relansarea se lasa asteptata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu fara plata obligatoriu cedrick79 cedrick79 Buna ziua ,concediul fara plata este legal pe motivul lipsei de clienti iar concediul de odihna nu a fost efectuat integral pentru acest an 2020 sau in ce ... (vezi toată discuția)
Concediu fara plata Iulyanf Iulyanf Buna ziua,datorita situatiei care s a creat in urma pandemiei ,conducerea societatii la care lucrez ia in considerare trimiterea OBLIGATORIE a angajatilor in ... (vezi toată discuția)
Ce drepturi au angajatii in contextul pandemiei covid 19 Cristina Boțoc Cristina Boțoc Buna ziua, Eu sunt lucrator comercial într-un magazin de încălțăminte si textile. Magazinul nu se afla într-un complex comercial deci încă nu este ... (vezi toată discuția)