avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Optiuni legale pentru persoanele care locuiesc cu ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Optiuni legale pentru persoanele care locuiesc cu batrani

In contextul pandemiei, ce optiuni au persoanele care locuiesc in acelasi apartament si ingrijesc persoane in categorie de risc (65+ ani cu diabet si boli cardiace) daca isi doresc sa nu mai mearga la serviciu/sa lucreze de acasa? Ce obligatii legale are angajatorul fata de aceste persoane pe timpul pandemiei? Exista un cadru legal prin care aceste persoane pot intra in concediu medical, somaj tehnic, etc.?

Mentionez ca angajatorul nu doreste dispunerea de metode de telemunca si nu a pus la dispozitia angajatului un cadru sigur de lucru.
Ultima modificare: Vineri, 24 Aprilie 2020
loredanan21, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 22:25, 24 Aprilie 2020
Mie imi pare ca doar un concediu fara plata ar fi soluția.
Si sa incercati sa va plateasca primăria.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu fortat lucian364 lucian364 Salutare! Sunt pus in situatia in care sunt obligat sa imi iau tot concediu pe anul acesta, din cauza lipsei de clienti. Tin sa precizez ca acesta situatie ... (vezi toată discuția)
Șomaj tehnic-intercontract SapariucA SapariucA Bună seara, sunt nou pe forum și doresc vă cer ajutorul în legătură cu următoarea problemă. Aș dori să știu dacă pot beneficia de șomaj tehnic în ... (vezi toată discuția)
Reîntoarcerea în câmpul muncii in perioada stării de urgență Antonia17 Antonia17 Bună seara, Am o mare nelămurire raportată la situația mea, în contextul actual. În prezent sunt încă în concediu de creștere și îngrijire ... (vezi toată discuția)