Bună seara,
Am o mare nelămurire raportată la situația mea, în contextul actual.
În prezent sunt încă în concediu de creștere și îngrijire copil, acesta urmând sa împlinească 2 ani la sfârșitul lunii iunie. Pentru a beneficia de stimulentul de inserție, ar trebui să mă întorc în câmpul muncii in jurul datei de 25-26 aprilie, însă partea complicată este următoarea: înainte de a intra in concediu de maternitate am stabilit de comun acord cu angajatorul că vom încheia raporturile de muncă imediat ce perioada aferentă concediului de creștere și îngrijire un se va sfârși. Din păcate, datorită schimbărilor bruște apărute în contextul epidemiei actuale, nu am reușit să-mi găsesc un alt loc de munca și având în vedere că se apropie și Sărbătorile Pascale, mă îndoiesc că voi găsi într-un timp atât de scurt.
Întrebarea mea este: în cazul în care angajatorul nu este dispus totuși la un compromis, impus de situația data, exista posibilitatea sa ma încadreze in șomaj tehnic, sau chiar sa dispună concedierea, pe motivul desființării postului, in contextul actual?
La ce să mă aștept, și ce aș putea face, având în vedere că nu se știe nimic concret nici despre reînceperea cursurilor școlare, copiii rămânând în continuare acasă?
Mulțumesc anticipat.
Da, într-adevăr, in condițiile normale, însă acum, chiar dacă nu respectă aceste aspecte legale, probabil mizează pe faptul că nu stă nimeni sa se ocupe de litigii în plină epidemie...