avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 787 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice contestatie
Discuție deschisă în Achiziţii publice

contestatie

Daca un ofertant a depus contestatie pentru fisa de date a achizitiei la CNSC, am trimis dosarul achizitiei si un am primit nici un raspuns. A avut loc deschiderea ofertelor si vreau sa stiu daca pot intocmi raportul de evaluare si desemna castigatorul inainte de primirea raspunsului de la CNSC. Stiu ca contractul nu-l pot incheia decat dupa primirea deciziei.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: vizamali , utilizator 10:18, 13 Ianuarie 2010
In conformitate cu art.200 alin. 1 si alin.2 procedura se incheie in maxim 40 de zile ,prin interpretarea celor doua aliniate,coroborat cu art.256 ^1 alin.3 care precizeaza ca notificare ( in speta contestatia depusa)-" Notificarea prevăzută la alin. (1) nu are ca efect suspendarea de drept a procedurii de atribuire. După
primirea notificării, autoritatea contractantă poate adopta orice măsuri pe care le consideră necesare pentru remedierea pretinsei încălcări, inclusiv suspendarea procedurii de atribuire sau revocarea unui act emis în cadrul respectivei proceduri."-deci daca nu ai adoptat ca masuri de remediere suspendarea procedurii poti derula procedura respectiva ,asta pot sa-ti spun si din experienta personala ca CNSC s-ar putea sa-ti ceara raportul procedurii precum si comunicarile procedurii .Concluzia este ca poti sa desfasori etapele procedurii si intradevar sa astepti decizia CNSC ca sa poti incheia contractul dupa trecerea a 10 zile in care se poate ataca si aceasta decizie.
bafta la analizarea in primul rand si dupa aceea de incheiere a raportului procedurii.sfatul meu este sa ceri cat mai multe clarificari chiar daca iau timp.
1. De la CNSC nu ati primit adresa de solicitare a copiei dosarului achizitiei publice si a unui punct de vedere( facultativ) ?
2.Incercati si luati legatura cu secretariatul CNSC sa aflati daca a fost depusa contestatia
3. in situatia in care ati primit adresa de la CNSC si ati continuat procedura nu ati procedat bine la continuarea procedurii, toate fiind nule , deoarce procedura este suspendata : studiati prevederile de la art 274 pana la 283din OUG 34/2006

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Urgent - contestatie dancantemir dancantemir Am primit o contestatie dupa comunicarea rezultatelor. Am transmis punctul de vederer fara sa cer suspendarea procedurii. Art.93 din HG ma obliga la ... (vezi toată discuția)
Indicator lichiditate generala carmengy carmengy Am participat la o licitatie in care se cerea valoarea indicatorului lichiditate generala. In caietul de sarcini formularul cerea ca valoarea sa fie in ... (vezi toată discuția)
Cum fac contestatie ? razvan911 razvan911 Buna ziua, Am primit notificarea scrisa prin care sunt informat ca am fost descalificat deoarece oferta mea este neconforma si ca am 5 zile sa fac ... (vezi toată discuția)