avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1092 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... pot intra in somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

pot intra in somaj

Dupa 4 ani in care am fost in concediu de ingrijire copil, firma angajatoare a intrat in dizolvare judiciara, deci nu am cum sa ma intorc la locul de munca. Firma nu mi-a inchis cartea de munca, asa ca m-am adresat itm.
In baza cererii depuse de mine itm a inchis cartea de munca, dar a inchis-o cu art.55 lit.b(cu acordul partilor) deci nu pot sa intru in somaj.
Cand le-am sesizat faptul ca firma este desfintata si ca ar trebui sa-mi inchida cartea de munca cu un alt articol (65 (1)) au spus ca ei nu ma pot trimite in somaj si ar trebui sa ma adresez serviciului de asistenta sociala ca sa ma bage ei in somaj.
Dar ce treaba are asistenta sociala cu inchiderea cartii de munca.
Va rog sa ma ajutati!
Multumesc
Cel mai recent răspuns: armeanu roxana , utilizator 11:00, 11 Decembrie 2009
nu mai ai nici o solutie.trebuia sa contesti decizia in termen
care este termenul de contestatie?
Cartea de munca a fost inchisa cu data de 19.11.2009.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incheiere carte de munca mallex mallex Buna ziua!Sunt intr-o situatie cam complicata...am intrat in concediu de ingrijire(primul) copil in martie 2006.In martie 2008,am continuat c.i.c cu cel de-al ... (vezi toată discuția)
Șomaj după ccc Rades Rades Buna ziua, Savonia Alexandra este numele meu.In momentul de fata ma aflu in concediu de creștere copil, in data de 24 decembrie ar trebui sa ma întorc la ... (vezi toată discuția)
Itm nu vrea sa imi acorde drept dreptul la somaj desi mi s a terminat indemnizatia ptr cresterea copilului si societatea a fost inchisa temporar pe 3 ani marinescu l marinescu l Singurul art pe care mi la dat a fost 55 lit b si stiu ca cu asta nu se intra in somaj indemnizatia sa terminat pe 12 febr 2010 iar firma a fost inchisa in ... (vezi toată discuția)