avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Proces penal
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Proces penal

Sunt citat că intimat într- un dosar,pe data de 31 martie 2020.
Aș vrea să știu dacă se țin procese din cauza stării de urgență și dacă trebuie să mă prezint.
Cel mai recent răspuns: Lesevescu , utilizator 14:06, 22 Martie 2020
Depinde dacă dosarul respectiv reprezintă o cauză de urgență deosebită!

Decretul pentru instituirea stării de urgență:
Art. 42 - (1) Pe durata stării de urgență, activitatea de judecată continuă în cauzele de urgență deosebită. Lista acestor cauze se stabilește de colegiul de conducere al Înaltei Curți de Casație și Justiție pentru cauzele de competența acesteia și, respectiv, de colegiile de conducere ale curților de apel pentru cauzele de competența lor și pentru cauzele de competența instanțelor care funcționează în circumscripția lor teritorială, putând fi, după împrejurări, actualizată.
(6) În temeiul prezentului decret, judecarea proceselor civile, altele decât cele prevăzute la alin. (1) se suspendă de plin drept pe durata stării de urgență instituite prin acesta, fără a fi necesară efectuarea vreunui act de procedură în acest scop - asta ar însemna că dacă ați fost citat anterior emiterii stării de urgență nu este nevoie să fiți înștiințat că se anulează citarea.
(8) După încetarea stării de urgență, judecarea proceselor prevăzute la alin. (6) se reia din oficiu. În termen de 10 zile de la încetarea stării de urgență, instanța de judecată va lua măsuri pentru fixarea termenelor de judecată și citarea părților.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se va mai judeca procesul astăzi ? oanaportar oanaportar Bună dimineața ! Noi, salariații, avem astăzi termen de judecată pentru un proces - litigiu de muncă. Nu este o cauză urgentă. Fiecare salariat a ... (vezi toată discuția)
Recuperarea cautiunii Ralunico Ralunico Cum trebuie să procedez ca sa mi recuperez banii pe o cauțiune dc am câștigat procesul definitiv. Acum cu ac pandemie n am cum sa intru in tribunal sa ... (vezi toată discuția)
Decizie irevocabila - cerere stramutare proces la iccj asanacheromel asanacheromel Buna ziua , Va rog sa ma lamuriti intr-o problema : -in cazul unei sentinte irevocabile a unui Tribunal din tara , partea nemultumita a cerut ... (vezi toată discuția)