avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 713 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Recuperare suma sejur nerambursabil
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Recuperare suma sejur nerambursabil

Bună seara! As dori sa va întreb dacă exista o posibilitate legala de recuperare a sumei plătite pentru un sejur în Bulgaria, oferta fiind nerambursabila, tinand cont și de situația actuala, generata de pandemia de Coronavirus? Aștept cu nerăbdare răspunsul dvs. Mulțumesc!
Buna ziua.
Trebuie citit cu atentie contractul semnat cu agentia.
Exista un articol cu privire la forta majora.
Opinia mea este ca, pandemia declanasata la nivel global, se incadreaza in situatia de forta majora.
In functie de datele sejurului, puteti solicita (sau nu) restituirea sumei platite.
Daca sejurul platit este pentru perioada in care este declansata starea de urgenta in Bulgaria si in Romania, atunci sansele de recuperare sunt f.mari.
Daca sejurul dvs. platit este undeva in august-septembrie, va trebui sa asteptati pentru a vedea ce se intampla mai departe.... care va fi situatia in viitor nimeni nu poate sti,
Oricum procedura este notificarea agentiei respective prin avocat sau/si executor judecatoresc, pentru a da o forta juridica actului trimis si pentru a putea recupera cheltuielile facute cu avocatul/executorul judecatoresc in caz ca agentia refuza plata si va trebui sa o chemati in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract agenție turism digi2012 digi2012 Am un contract cu o agenție de turism, din care am achitat 50%, urmând să achit restul de 50% înainte de 29 aprilie. Daca renunț la sejur, din cauza ... (vezi toată discuția)
Recuperare banii pe vacanta la care doresc sa renunț DANA OLTEAN DANA OLTEAN Bună ziua! Dacă am plătit concediul/vacanta integral, ptr luna august pe litoralul romanesc, prin agenție, cum procedez să-mi recuperez banii, din moment ... (vezi toată discuția)
Recuperare bani de sejur GalLacika GalLacika Buna ziua Avem un sejur rezervat in Bulgaria, cu plecare pe 13 Iulie. Am solicitat reprogramarea sejurului pentru anul viitor dar am primit un raspuns ca se ... (vezi toată discuția)