avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Contract agenție turism
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Contract agenție turism

Am un contract cu o agenție de turism, din care am achitat 50%, urmând să achit restul de 50% înainte de 29 aprilie. Daca renunț la sejur, din cauza pandemiei COVID 19, cum pot să îmi recuperez avansul?
Buna ziua,
Conditiile renuntarii la contract sunt cuprinse in acesta.
Dat, fiind situatia actuala, se poate considera forta majora, iar agentia este obligata la restituirea integrala a avansului dat.
Notificati agentia, inainte de termenul limita pentru achitarea restului contractului.
Notificarea o faceti in scris, iar pentru o forta juridica, este indicat sa o faceti prin avocat sau/si executor judecatoresc.
In caz ca agentia refuza restituirea integrala a sumei achitate, o puteti chema in judecata, iar notificarea trimisa prin avocat, are valoare de punere in intarziere si aveti posibilitatea sa-i solicitati si cheltuielile ce le veti face cu procesul, chiar daca pana la primul termen de judecata agentia va achita suma de bani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restituire avans sejur grecia ludo ludo In data de 10 februarie am platit unei agentii de turism avans pentru un sejur in Grecia, la inceputul lunii iunie. Auzind ca si Grecia a inchis frontierele ... (vezi toată discuția)
Penalitati 100% ankalaura85 ankalaura85 Buna ziua! Va expun urmatoarea problema: O agentie de turism colaboreaza cu o alta agentie de turism pentru prestarea de servicii turistice. Prima agentie ... (vezi toată discuția)
Sanse recuperare avans platit catre agentie de turism MariusBVA MariusBVA Agentia de turism la care am platit avansul pentru un sejur in strainatate (Italia, Franta, Elvetia, Austria) la sfarsitul lunii mai 2020 refuza sa ramburseze ... (vezi toată discuția)