avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 341 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Restituire avans sejur Grecia
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Restituire avans sejur Grecia

In data de 10 februarie am platit unei agentii de turism avans pentru un sejur in Grecia, la inceputul lunii iunie. Auzind ca si Grecia a inchis frontierele m-am adresat agentiei in vederea rezilierii contractului, respectiv returnarea avansului. Raspunsul a fost ca nu se poate decat cu o penalizare de 93% sau sa merg in alta perioada , in septembrie de exemplu, dar eu am alte planuri , nu voi putea sa merg la toamna, eu acum vroiam si puteam, iar daca acum nu se poate de ce contractul trebuie sa mearga inainte, nu se poate invoca forta majora? Multumesc
Ultima modificare: Vineri, 27 Martie 2020
ludo, utilizator
Cel mai recent răspuns: jurist2020 , utilizator 13:16, 27 Martie 2020
Citiți clauzele constractuele și apoi faceți o notificare firmei de turism pentru rezilierea contractului și restituirea integrală a sumei plătită cu titlu de avans, motivând situația prezentată. Cu răspunsul primit, dacă nu este favorabil, vă adresați printr-o sesizare la A.N.P.C. și apoi o dați în judecată. Sigur că forța majoră poate fi invocată în acestă situație, dar aceasta poate să treacă până în luna iunie, drept pentru care și urmările sunt cauze de imposibilitate de-a vă bucura de un concediu (puteți să vă motivați cererea, dacă e cazul, și de faptul că angajatorul v-a trimis în această perioadă în concediu de odihnă - sau pe alt membru al familiei - precum și orice alte situații care vă împiedică posibilitatea de-a merge în concediu în luna iunie sau de-al reprograma anul acesta).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua,am plătit un avans de 4000 de lei unei agenții de ... raluca_01 raluca_01 Bună ziua,am plătit un avans de 4000 de lei unei agenții de turism în septembrie, pt o excursie în Israel pt luna decembrie.Bineînțeles căci excursia ... (vezi toată discuția)
Bilete de odihna Sonica Olivia-Daniela Sonica Olivia-Daniela Bună ziua ziua! Am cumpărat în perioada 22-27 iunie bilete de odihna in Mamaia, pt. 2 adulți și 2 copii și am plătit 1700 Ron. În perioada 19-22 iunie ... (vezi toată discuția)
Sejur contractat inainte de situatja de criză florin.savin1 florin.savin1 Am contractat un sejur in altă țară din uE în luna februarie pentru care am plătit 20% din valoarea totală a sejurului care urma să fie în perioada ... (vezi toată discuția)