avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Bună ziua,am plătit un avans de 4000 de lei unei ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Bună ziua,am plătit un avans de 4000 de lei unei agenții de ...

Bună ziua,am plătit un avans de 4000 de lei unei agenții de turism în septembrie, pt o excursie în Israel pt luna decembrie.Bineînțeles căci excursia s-a anulat, din spusele lor au reprogramat-o în martie.Noi nu dorim să mai mergem în Israel în situația dată ,vrem rambursarea banilor ,iar ei nu vor să -i înapoieze deoarece au spus căci in contract scrie ca se absolvă de orice vină în caz de război.Ce putem face?
Cel mai recent răspuns: mitabiciclista , utilizator 16:57, 28 Noiembrie 2023
Buna ziua, in primul rand trebuie sa cititi contractul pentru a intelege la ce v-ati obligat. Apoi, daca o atare clauza nu exista sau nu este legala, trebuie sa ii notificati cu privire la rezilierea contractuala si restituirea pretului. In caz de neconformare, trebuie sa ii actionati ulterior in instanta.
Doar în instanță puteți obține banii înapoi dar e greu de crezut pentru că toate contractele au prevăzuta o clauza de forță majora,razboi.
Ultima modificare: Marți, 28 Noiembrie 2023
mitabiciclista, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imi pot restitui avansul dat la local? Elena fasioiu Elena fasioiu Buna ziua! Intampin si eu o problema si pe aceasta cale rog sa imi raspunda cineva care s-a confruntat cu aceasta situatie sau asemanator. Problema e ... (vezi toată discuția)
Restituire avans sejur grecia ludo ludo In data de 10 februarie am platit unei agentii de turism avans pentru un sejur in Grecia, la inceputul lunii iunie. Auzind ca si Grecia a inchis frontierele ... (vezi toată discuția)
Contract inchiriere sala nunti alexim_mihai alexim_mihai Buna ziua! Vin cu urmatoarea problema: pe data de 3 mai aveam incheiat contract pentru o nunta, datorita starii de urgenta am fost nevoit sa reprogramam. Acum ... (vezi toată discuția)