avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 160 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Penalitati 100%
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Penalitati 100%

Buna ziua!
Va expun urmatoarea problema: O agentie de turism colaboreaza cu o alta agentie de turism pentru prestarea de servicii turistice.
Prima agentie achita un avans catre cealalta agentie pentru un sejur. Restul nu se achita in termenul scadent stipulat in factura proforma. Din aceasta cauza se anuleaza sejurul , fara o notificare prealabila. Mentionez ca nu exista contract intre cele doua agentii. Avansul se poate recupera de la agentie?
Cel mai recent răspuns: ankalaura85 , utilizator 15:57, 16 August 2009
Trebuie stiut daca nu cumva este scris pe factura se se pierde avans daca nu se respecta termenul de plata.
Nu se mentioneaza pe factura acest lucru.
Introduceti o actiune in instanta prin care solicitati restituirea sumei platite.
Va multumesc foarte mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract agenție turism digi2012 digi2012 Am un contract cu o agenție de turism, din care am achitat 50%, urmând să achit restul de 50% înainte de 29 aprilie. Daca renunț la sejur, din cauza ... (vezi toată discuția)
Contract cu firma de turism iulia13 iulia13 Va rog sa ma indrumati asupra unui contract cu o agentie de turism si anume: ce trebuie sa urmaresc in acest contract? Durata sejurului, servicii, mod de ... (vezi toată discuția)
Conflict cu o agenție de turism coraline68 coraline68 Bună ziua, sunt pentru prima oară pe acest forum și aș dori un sfat: în data de 10.02.2016 am achiziționat printr-o agenție de turism un sejur de 10 ... (vezi toată discuția)