avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Proces civil pentru stergerea unui comentariu ...
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Proces civil pentru stergerea unui comentariu inofensiv in grupul unei organizatii

Buna ziua,

Am urmatoarea situatie. Suntem in jur de 10 oameni care am postat un comentariu 100% inofensiv in care ceream o serie de lamuriri conducerii unei asociatii.
Aceasta a decis sa ne stearga tuturor comentariile din interiorul acelui grup oficial.

Exista vreo sansa ca sa putem castiga un proces civil pe aceasta speta pentru incalcarea articolului 70 din Codul Civil?
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 03:59, 26 Martie 2020
Nu, dacă acel site nu aparține grupului.
Site-ul apartine grupului, este un site oficial de comunicare interna.
Studiați documentele și politicile asociației și luați măsurile cuvenite împotriva conducerii acesteia. Sigur veți avea câștig de cauză dacă deschideți acțiune împotriva persoanei care a șters acel comentariu (trebuie probat totul).

beng a scris:

Site-ul apartine grupului, este un site oficial de comunicare interna.

Un eventual proces presupune costuri,durata de soluționare îndelungată aproximativ 1.6-2 ani.si obținerea unor daune morale simbolice.Dvs apreciati daca vreti sa demarati un demers juridic și daca merita efortul.Mai bine încercați să "debarcati: persoana respectiva din conducerea asociatiei.Discutati cu un av pt a vedea ce variante va avantajează.
Nu cred ca aveti sanse. Art. 70 inseamna ca guvernul nu va poate aresta pentru ca v-ati exprimat pasnic opinia. Atat. Nu inseamna ca altii ar fi siliti sa publice ceea ce debitati dvs. De exemplu nu exista niciun drept al unui cetatean oarecare de a publica in Romania Libera (nu este un drept, este un privilegiu). Redactia Romaniei Libere ofera acest privilegiu doar cui considera ei ca merita publicat. Redactia nu poate fi silita sa publice opinia oricui, cu exceptia rectificarilor si dreptului la replica in cazuri anume precizate (de ex. o persoana care considera ca interesele sale legitime au fost lezate de ziar prin publicarea unor fapte reale sau imaginare referitoare la persoana sa).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fals/furt de identitate-deschidere adresa email dciurba dciurba Care ar fi baza legala in cazul in care cineva mi-a creat un profil pe internet, o adresa de email si in aceasta perioada a corespondat in numele meu pentru ... (vezi toată discuția)
Pot să dau fb în judecată pe acest motiv? PaulDr. PaulDr. Bună ziua, pot să dau FB în judecată pe motiv că o postare care îmi aparține și care nu prezintă nici pe departe un caracter licențios de ORICE ... (vezi toată discuția)
Gdpr -contracte propietari asociatie proprietari casutza casutza Buna seara, Va rog frumos o lamurire pe urmatoarea problema: Fostul presedinte al asociatiei de proprietari refuza sa predea noului presedinte ... (vezi toată discuția)