avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 208 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Demisie fără angajator!
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Demisie fără angajator!

este angajat cu contract de munca pe perioada nedeterminata de mai bine de un an de zile și el nu a muncit nici măcar o zi! Angajatorul a accesat ceva fonduri europene și probabil avea nevoie de un angajat ca să figureze ca firma funcționează dar nu a funcționat niciodată! Nu a primit salariu, nu a prestat nimic decât a semnat contractul și aștepta să înceapă munca! La tot pasuit de azi pe mâine și asa au trecut câteva luni după care nu mai răspunde la telefon. A fost la itm și figurează ca angajat de mai bine de un an, se plătesc CAS, și toate contribuțiile la zi. El ar vrea sa demisioneze ca să se poată angaja legal sa poată obține venituri salariale dar nu poate decât cu 4 ore figurând deja cu un contract de munca. Ce poate face? Exista vreo cale legală fără a apela la un avocat? Precizez ca angajatorul nu este de găsit. Nu răspunde la telefon, la adresa care este trecuta pe contract ca fiind sediul firmei porțile sunt închise. A trimis demisia prin curierat dar s-a întors. Ce ar trebui sa facă?

Mulțumesc!
Ultima modificare: Luni, 23 Martie 2020
Amalia popa, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:30, 23 Martie 2020
O actiune in instanta este o varianta ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie, recuperare drepturi banest EgnDg EgnDg In atentia consilierilor juridici am si eu cateva intrebari rezultate dintr-o problema cu fondatorii unui IFN (inst fin nebanc) SA. Situatia este aceasta: prin ... (vezi toată discuția)
Angajata din somaj Melek.a Melek.a Buna ziua. Matusa mea de 49 de ani fost angajata din somaj acum 10 luni. Tocmai a fost anuntata ca firma se inchide si pusa sa isi dea demisia. E ... (vezi toată discuția)
Probleme asigurari sociale evgheni evgheni In anul 2000 m-am angajat cu contract individual de munca la o societate unde am lucrat pana in 2001. In total 11 luni. Deoarece societatea nu mai avea ... (vezi toată discuția)