avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1244 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Antecontract in \"Starea de Urgenta\" declarata in RO
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Antecontract in "Starea de Urgenta" declarata in RO

Buna ziua!
In 24 februarie 2020, am incheiat un antecontract vanzare-cumparare apartament, in care se stipuleaza clasic, suma de bani pe care o pierde/castiga fiecare parte in caz de nerespectare a documentului, urmand ca plata apartamentului sa fie facuta prin credit ipotecar.
La acel moment nu era nebunia legata de COVID19, si nici situatia declara "Stare de urgenta" in Romania.
Banca inca nu a aprobat creditarea, insa dupa cum merg lucrurile as vrea sa opresc acest proces de cumparare, pana la revenirea cat de cat la normal a situatiei.
Nu as dori sa renunt la cumpararea apartamentului, insa probabil, in functie de contextul economic as dori renegocierea pretului.
In antecontract, nu sunt mentionate clauze privind calamitati, stare de urgenta, etc. insa este mentionat faptul ca daca cumparatorul renunta va pierde avansul dat.
Cum pot aborda problema intr-un cadru cat mai legal, fara a pierde avansul?
Multumesc frumos!
Ultima modificare: Luni, 23 Martie 2020
Catalina Ramo, utilizator

Alte discuții în legătură

Antecontract si starea de urgenta BrD19 BrD19 Buna ziua. Cu putin timp inainte de inceperea starii de urgenta am semnat un antecontract pentru un apartament in care m-am obligat ca pana la data de 23 iulie ... (vezi toată discuția)
Antecontract cumpărare apartament Elena7777 Elena7777 La începutul lunii februarie 2020 am dorit sa cumpăr, cu bune intenții, un apartament de la dezvoltator cu credit ipotecar. Pe baza unui precontract am ... (vezi toată discuția)
Dezvoltator bloc imi impune sa achizitionez parcare si boxa Elenasca Elenasca Buna ziua. Am urmatoarea situatie. Urmeaza sa finalizez procesul de cumparare a unui apartament intr-un bloc nou prin intermediul unui credit ipotecar. ... (vezi toată discuția)