avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1807 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dezvoltator bloc imi impune sa achizitionez parcare si ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dezvoltator bloc imi impune sa achizitionez parcare si boxa

Buna ziua.

Am urmatoarea situatie.
Urmeaza sa finalizez procesul de cumparare a unui apartament intr-un bloc nou prin intermediul unui credit ipotecar. Vorbind cu dezvoltatorul pentru a incepe procesul a mentionat ca acesta nu semneaza decat in conditiile in care mai achizitionez si boxa si parcare, insa acest lucru nu este specificat in antecontract si nu a fost mentionat niciodata din momentul in care am semnat promisiunea.

Cum as putea sa ma pozitionez fata de dezvoltator si sa continui cu procesul pentru incherea contractului de vanzare-cumparare?

Mentionez ca termenul de predare era la finalul anului 2021, prin urmare a fost cu mult depasit si nu am incheiat un act aditional pentru prelungire. Totodata din cauza acestei intarzieri am pierdut numeroase oferte de creditare de la banci si nu imi permit sa mai pierd inca una..

Va multumesc mult pentru raspuns.

Cel mai recent răspuns: Dorin Voicilas , Avocat 18:35, 25 Aprilie 2023
În antecontract se stipulează care este obiectul vânzării-cumpărării. Prin urmare, dacă nu s-a încheiat un act adițional la antecontract, dezvoltatorul nu are dreptul legal să vă impună să mai cumpărați ceva în plus față de ceea ce s-a prevăzut inițial. El trebuie să respecte antecontractul, la fel ca dvs. Din nefericire, printre așa-zișii dezvoltatori (unii cu trecut dubios) sunt mulți țepari. Rămâneți fermă pe poziție! Achiziționați ceea ce ați promis! Dacă nu vor să semneze contractul așa cum s-au angajat, atunci sunt două soluții: 1)Renunțați, dar pierdeți avansul; 2)Îi dați în judecată.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expirare antecontract vanzare cumparare razvan1985 razvan1985 Buna ziua, Am semnat anul trecut un antecontract pentru o boxa intr-un imobil nou. Actul a expirat intre timp, Apartamentul l-am cumparat deja Pana acum ... (vezi toată discuția)
Credit ipotecar Username08 Username08 Pe data de 23 iulie 2018 logodnicul meu a semnat actul adițional pentru achiziționarea unui apartament prin credit ipotecar. Dosarul este încă în curs , ... (vezi toată discuția)
Buna ziua...acum un an am incheiat cu un dezvoltator din bucuresti ... edanes_ro edanes_ro Buna ziua...Acum un an am incheiat cu un dezvoltator din Bucuresti un antecontract prin care ne obligam eu sa-i platesc pretul integral al apt. pana la data de ... (vezi toată discuția)