avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Antecontract si starea de urgenta
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Antecontract si starea de urgenta

Buna ziua. Cu putin timp inainte de inceperea starii de urgenta am semnat un antecontract pentru un apartament in care m-am obligat ca pana la data de 23 iulie 2020 sa il cumpar cu credit prima casa sau alt tip de credit ipotecar. Dupa inceperea starii de urgenta, bancile au fost mai reticente si nu mi-au mai acordat creditul prima casa fiind obligat sa optez pentru credit ipotecar, insa si acesta in anumite conditii. Chiar si asa, termenul antecontractului se apropie de sfarsit iar eu nu am nimic concret de la nici o banca.
In antecontract este stipulat ca daca nu pot sa cumpar locuinta pana la 23 iulie, pierd avansul (de 5%) pe care l-am dat.
Ce as putea face in aceasta situatie? Exista vreun document care a fost emis in perioada starii de urgenta de care ma pot lega pentru obligarea vanzatorului de a prelungi antecontractul?

Alte discuții în legătură

Antecontract cumpărare apartament Elena7777 Elena7777 La începutul lunii februarie 2020 am dorit sa cumpăr, cu bune intenții, un apartament de la dezvoltator cu credit ipotecar. Pe baza unui precontract am ... (vezi toată discuția)
Antecontract in "starea de urgenta" declarata in ro Catalina Ramo Catalina Ramo Buna ziua! In 24 februarie 2020, am incheiat un antecontract vanzare-cumparare apartament, in care se stipuleaza clasic, suma de bani pe care o pierde/castiga ... (vezi toată discuția)
Expira antecontract prima casa petre88 petre88 Buna ziua, As dori sa ma ajutati si pe mine daca se poate in legatura cu Prima Casa .Am facut antecontractul si v-a expira pe data de 30.03.2015 ,iar ... (vezi toată discuția)