avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 515 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Legea nr.329/2009 se aplica alesilor locali?
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Legea nr.329/2009 se aplica alesilor locali?

Legea nr.329/2009, referitor la cumulul pensiei cu salariul, se aplica si demnitarilor (primarilor)?Nu se specifica clar acest lucru, ei nu sunt angajati cu contract de munca, prin raport de munca si nici nu sunt numiti, ei sunt efectiv validati de instanta in urma alegerilor. Va rog sa ma ajutati cu o parere, colegii mei din zona nu au asemenea cazuri. Multumesc!

Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 05:32, 16 Decembrie 2009
Buna ziua !
Nu se aplica primarilor si nu numai lor. Exista o Decizie a Curtii constitutionale in sensul ca prevederile acestei legi nu se aplica "persoanelor pentru care durata mandatului este stabilita expres in Constitutie".
Cu stima !
Opinia mea este ca se aplica. :) Unde se specifica in Constitutie, durata mandatului primarului/presedintelui consiliului judetean, precum si a consilierilor locali/judeteni.? :)
Si eu sunt de aceeasi parere...acea "derogare" (ca sa fim eleganti) a Curtii Constitutionale a fost data pentru parlamentari, presedintele Romaniei, onoratii judecatori membri ai Curtii Constitutionale si altii..:D

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Viceprimarul poate cumula pensia cu salariul, chiar daca acesta depaseste salariul mediu brut pe economie? Andrusceac Paunel Andrusceac Paunel Este posibila cumularea salariului cu pensia de serviciu, in cazul viceprimarului ,chiar daca cuantumul pensiei este mai mare decat cel prevazut de L328/2009 ... (vezi toată discuția)
Decizia 1414 a ccr daniel26 daniel26 Aceasta decizie a CCR se aplica prin analogie si alesilor locali, respectiv la postul de viceprimar, daca acesta cumuleaza pensia cu salarul? Care este ... (vezi toată discuția)
Cumul pensie salariu costelion costelion Capitolul IV din Legea nr. 329/2009 interzice [b]cumulul pensiei mai mare decat salariul mediu brut pe economie cu salariul la stat.[/b] Cu toate acestea, ... (vezi toată discuția)