avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 248 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... somaj tehnic
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

somaj tehnic

Buna ziua,
As vrea sa va intreb, in conditiile in care firma are 2 angajati, dar nici o posibilitate de a mai plati salarii, ne mai avand venituri, se poate ca un angajat sa plece in somaj technic iar la celalalt sa se reduca norma de lucru de la opt la patru sau doua ore. Contabila a spus ca e musai sa ramana un angajat cu opt ore.
Ultima modificare: Marți, 24 Martie 2020
Cornel Vasile, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:08, 24 Martie 2020
Contabila sa va spuna si care este baza legala a afirmatiei sale.

Da, se poate ca un angajat sa intre in somaj tehnic, iar la celalalt sa se reduca norma de lucru de la opt la patru sau doua ore
Ultima modificare: Marți, 24 Martie 2020
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj tehnic salata salata Buna ziua.Daca sunt in somaj technic,dar firma ma chemat inapoi la lucru dar nu au anuntatsi eu asa pierd bonurile de masa,si sporul de noapte oare daca refuz ... (vezi toată discuția)
Somaj tehnic/ angajare la alta firma mihaeladinca9 mihaeladinca9 Buna ziua, Un angajat aflat in somaj tehnic la o firma, se poate angaja la o alta firma cu 2 ore/zi fara ca acest lucru sa ii afecteze somajul tehnic de la ... (vezi toată discuția)
Reducere program de lucru radoi_marin radoi_marin Sunt angajat la un CET in functia de administrator retea cu contract de munca pe perioada determinata ( un an ) incepand cu ianuarie 2016 ( program de lucru ... (vezi toată discuția)