avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Reziliere contract prelungit Vodafone inainte de ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Reziliere contract prelungit Vodafone inainte de expirare și recuperatori

Am creat rezilierea contractului în prelungit și trimis-o cu 30 zile înainte de reziliere, la recomandarea unui avocat, însă nu am primit nici un răspuns, cerere trimisa către Vodafone în martie 2016.Menționez ca nu am beneficiat de absolut nimic. Eu trebuia sa plec din țară și nu mai puteam continua cu acel contract. Ulterior am mai primit după termenul cerut de reziliere încă 3 sau 4 facturi, după care a fost preluata recuperarea de agenții de recuperare a creanțelor, mai exact de 3 agenții pana în momentul actual. Eu am ignorat din 2016 toate scrisorile lor și nu mai zic de telefoanele pe care le-a primit sora mea și sms uri peste sms uri. Eu mai primesc doar scrisori ca ma cheamă în instanță și am termen de 30, zile, emailuri nu am mai primit de anul trecut din septembrie 2019. Zilele acestea un avocat, a făcut întâmpinare la aceasta ultima scrisoare pe care a numit-o "prescrisa" și care e o înștiințare (cum am mai avut) ca ma cheamă în instanță dacă nu plătesc acea sumă adunată și mi-a recomandat sa o trimit prin posta la judecătorie, însă nu m a consultat înainte și nu mi-a explicat absolut nimic, deoarece pana acum ma sfătuia sa ignor și sa nu răspund, așadar nu am trimis-o. Va rog, dacă îmi poate da cineva un sfat? Să îi ignor în continuare pana încetează sau este ceva ce ar trebui sa fac? Menționez ca nu am încredere în aceasta întâmpinare scrisă. Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: MadaMO , utilizator 19:13, 24 Martie 2020
Daca ati platit acel avocat...ar trebui sa va si explice despre ce este vb.
Nu avem de unde stii noi ce a scris dumnealui in scrisoare.
Si da, acest gen de datorii se prescriu in trei ani.
Pai daca nu aveti incredere de ce ati apelat? In primul rand trebuie vazut daca acea "scrisoare" este o veritabila cerere de chemare in judecata sau nu. Intampinarea este modul prin care dvs. va protejati in fata unei cereri de chemare in judecata. Prin intampinare se invoca exceptii (precum prescriptia) si aparari de fond. Prin urmare: vedeti exact ce ati primit. Daca este vb de o cerere de chemare in judecata, va trebui sa depuneti intampinarea sub sanctiunea decaderii din dreptul de a mai propune probe si de a invoca exceptii.
Va mulțumesc pentru mesaj.
Nu am apelat eu, ci părinții mei l-au contactat și mi l-au recomandat. Am fost informata ca s-a făcut întâmpinare, fără a a îmi explica ce înseamnă, apoi am vorbit cu dansul de 2 ori iar întâmpinarea am văzut-o dupa ce am avut convorbirea telefonica. În dorința de a înțelege mai multe din acea întâmpinare scrisa de dansul și comunicarea adresa primita de la judecătoria de unde am avut domiciliul în 2012, care ma obliga sa trimit întâmpinare, i -am pus niște întrebări și a devenit irascibil și ofensat. Un alt avocat m'a sfătuit mai demult ca voi primi vreme de 5 ani 6 aceste scrisori de la recuperatori și sa le ignor, acum eu sunt confuză.

Company Advising a scris:

Pai daca nu aveti incredere de ce ati apelat? In primul rand trebuie vazut daca acea "scrisoare" este o veritabila cerere de chemare in judecata sau nu. Intampinarea este modul prin care dvs. va protejati in fata unei cereri de chemare in judecata. Prin intampinare se invoca exceptii (precum prescriptia) si aparari de fond. Prin urmare: vedeti exact ce ati primit. Daca este vb de o cerere de chemare in judecata, va trebui sa depuneti intampinarea sub sanctiunea decaderii din dreptul de a mai propune probe si de a invoca exceptii.

Ambii avocati au dreptate.
Doar ca acele firme de recuperare pot apela la fel de fel de tertipuri pentru a nu trece sau repune in discutie acest termen de prescriptie ( spre exemplu: daca dupa o perioada de neplata de 4 ani ati semnat un acord de plata, noul termen de prescriptie incepe sa curga de la data semnarii acelui acord. Si asa pierdeti o sansa de a "scapa" de ei.)
Sau va pot chema in instanta si, daca nu invocati dvs. asta in apararea dvs. ( prescripria nu o poate lua in considerare judecatorul, trebuie invocata de datorinic), puteti pierde procesul si ajunge sa platiti...
Cititi Art. de mai jos si urmatoarele, din link-ul de mai jos, o sa intelegeti mai bine despre ce este vb.
Art. 2506-Cod civil

Efectele prescripţiei împlinite

(1) Prescripţia nu operează de plin drept.

(2) După împlinirea termenului de prescripţie, cel obligat poate să refuze executarea prestaţiei.

(3) Cel care a executat de bunăvoie obligaţia după ce termenul de prescripţie s-a împlinit nu are dreptul să ceară restituirea prestaţiei, chiar dacă la data executării nu ştia că termenul prescripţiei era împlinit.

(4) Recunoaşterea dreptului, făcută printr-un act scris, precum şi constituirea de garanţii în folosul titularului dreptului a cărui acţiune este prescriptibilă sunt valabile, chiar dacă cel care le-a făcut nu ştia că termenul de prescripţie era împlinit. În aceste cazuri sunt aplicabile regulile de la renunţarea la prescripţie.


Detalii: [ link extern ]
Ultima modificare: Marți, 24 Martie 2020
Ionut.ion, utilizator
Va mulțumesc mult! Sănătate!

Ultima modificare: Miercuri, 25 Martie 2020
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare credit kredyt inkaso după 3 ani Andrea Rusu Andrea Rusu Bună ziua, Am o nedumerire în legătură cu recuperarea de credite. În anul 2012 am încheiat un contract la Vodafone pe o perioadă de 2 ani de zile. ... (vezi toată discuția)
Pot recuperatorii de credite sa ia ceva bunuri parintilor mei? kovacsilonka2 kovacsilonka2 Buna! As dori sa aflu daca recuperatorii de credite pot sa ia ceva bunuri de la parintii mei in cazul in care eu nu platesc datoria de acum 4 ani ce l am ... (vezi toată discuția)
Probleme cu un credit neplatit calinandrei12 calinandrei12 Mai e valabila legea prescrierii unei datorii peste 3 ani....? Am o datorie cesionata de ING la Top Factoring de vreo 3000 de lei...N am nimic pe numele ... (vezi toată discuția)