avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 336 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Vanzare cumparare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Vanzare cumparare

Am vindut un apartment in rate iar cumparatori nu isi achita ratele. In trei luni nu a depus nimic in cont. Ii pot da afara.
Cel mai recent răspuns: Costinel 01 , utilizator 17:50, 25 Martie 2020
e o intrebare? raspunsul sta in clauzele contractului, acolo unde ati prevazut ce se intampla daca nu se platesc ratele.
In contract este prevazuta achitarea sumei pana la o data anume sau in cazul aparitiei unor intarzierila la plata mai mult de 30 de zile contractul se considera desfintat
Ultima modificare: Marți, 24 Martie 2020
Costinel 01, utilizator
Stimate domn,

In antecontractul incheiat veti regasi clauzele contractuale care duc la rezolutiunea acestuia.

(cu efectul prevazut de lege al repunerii in situatia anterioara).

Ultima modificare: Miercuri, 25 Martie 2020
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Nu am antecontract
In cazul vanzarii-cumpararii, opereaza sanctiunea rezolutiunii.

(pretul nu a fost achitat, fiind stipulat in rate).

Instanta de judecata constata si pronunta sanctiunea rezolutiunii, cu efectul repunerii in situatia anterioara.

Lecturati atent clauzele referitoare la rezolutiune.

Evacuarea, actualmente, nu poate fi realizata, din cauza starii de pandemie.(sunt suspendate cererile referitoare la evacuare, in aceasta perioada ).

Puteti lamuri aspectele sus mentionate cu actualul proprietar, poate ajungeti la un acord, iar acesta elibereaza voluntar imobilul.

Il puteti notifica, prin avocat, in sensul de a elibera imobilul, cat si in sensul de a -l instiinta faptul ca veti promova o actiune civila, in vederea rezolutiunii contractului de vanzare-cumparare, cu eventuale daune-interese.

In contextul starii pandemie, avocatii ofera consultanta online, cat si in forma scrisa, transmitand documentele prin e-mail , catre instanta ori catre persoanele vizate.

Ultima modificare: Miercuri, 25 Martie 2020
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

Alte discuții în legătură

Bună ziua! vă rog să mă lămuriți cu următoarea situație: ... SorinaM1234567 SorinaM1234567 Bună ziua! Vă rog să mă lămuriți cu următoarea situație: Promitentul-cumpărător nu a mai plătit ratele de aproximativ un an. L-am notificat, prin ... (vezi toată discuția)
Antecontract vanzare cumparare IUSTINA PETECUTA IUSTINA PETECUTA Am incheiat un antecontract de vanzare-cumparare pentru o locuinta in constructie, cu achitarea avansului.Intrucat nu l-am notat in Cartea Funciara, ... (vezi toată discuția)
Antecontract vanzare-cumparare nerespectat ernestina11 ernestina11 Buna ziua, Revin cu o situatie pe caream expus-o deja in forum.Rezum: Am facut un antecontract de vanzare cumparare pentru un teren plus cladire in ... (vezi toată discuția)