avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 426 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua! Vă rog să mă lămuriți cu următoarea ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua! Vă rog să mă lămuriți cu următoarea situație: ...

Bună ziua!
Vă rog să mă lămuriți cu următoarea situație:
Promitentul-cumpărător nu a mai plătit ratele de aproximativ un an. L-am notificat, prin executor, sa se prezinte la notar pentru a intocmi incheierea prin care se constata rezolutiunea de plin drept a antecontractului, iar partile sa revina in situatia anterioara. Pot sa deschid, in acelasi timp, actiune in evacuare?
Deoarece ma gandesc ca acesta nu se va prezenta pentru a semna incheierea in care se constata rezolutiunea de plin drept, drept pentru care el ocupa fara drept imobilul proprietatea mea din momentul in care nu a mai platit ratele.
Vă mulțumesc pentru îndrumări!
Ultima modificare: Miercuri, 14 Septembrie 2022
SorinaM1234567, utilizator
Cel mai recent răspuns: SorinaM1234567 , utilizator 15:22, 14 Septembrie 2022
Buna ziua,

Să înțeleg că dumneavoastră sunteți proprietarul imobilului iar promitentul-cumpărător ocupă spațiul și plătește rate. În acest moment puteți să reziliați promisiunea de vânzare potrivit clauzelor contractuale și pentru evacuare trebuie să urmați procedura legală.

Pentru asistență, vă recomand să apelați la un avocat.
O zi bună!
Vă mulțumesc pentru răspuns!
Se precizează în antecontract că pentru neplata consecutiva a unor rate, antecontractul se desfiinteaza de plin drept, fara interventia instantei.
As fi vrut ca odata cu aceasta notificare sa-i solicit si evacuarea, pentru a evita sa mai fac inca o notificare (de evacuare). Ar fi de la sine inteles ca trebuie sa respectam principiul repunerii in situatia anterioara, si n-as mai fi vrut sa astept
pentru a intenta actiunea in evacuare. Mulțumesc din nou!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nerespectare promisiune de vanzare imobil Liviu V. Liviu V. In ce conditii nu mai produce efecte o promisiune de vanzare? A fost incheiata o astfel de promisiune prin care vanzatorul se obliga sa predea apartamentul ... (vezi toată discuția)
Vanzare cumparare Costinel 01 Costinel 01 Am vindut un apartment in rate iar cumparatori nu isi achita ratele. In trei luni nu a depus nimic in cont. Ii pot da afara. (vezi toată discuția)
Antecontract de vanzare loredana_briniuc loredana_briniuc Buna seara! Am încheiat un antecontract de vânzare cumpărare în calitate de promitent vânzător. Promitentul cumpărător s-a obligat să cumpere un teren ... (vezi toată discuția)