avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 503 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Analize medicale
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Analize medicale

Va rog frumos sa ma lamuriti daca in contextul actual al starii de urgenta sunt necesare analizele periodice pentru medicina muncii si atestare profesionala.
Am pus aceasta intrebare pentru ca mi s-a solicitat sa le fac urgent pentru ca luna urmatoare imi expira avizul medical cu apt de munca.
Astept raspunsul dvs. daca se poate si cu articolul din lege care reglementeaza aceasta
Va multumesc
C. Buia
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 17:49, 24 Martie 2020
Teoretic, ar trebui facute, practic...luati legatura cu medicul de medicina muncii si vedeti ce spune.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu exista un document oficial care sa amane efectuarea examinarii medicale in cazul expirarii fisei de aptitudine pe motiv de coronavirus.
Daca nu se efectueaza examinarea medicala, practic lucratorul lucreaza fara aviz medical. Nu cred ca angajatorul isi poate asuma un astfel de risc. Se poate invoca pandemia daca se va ajunge la amenda contraventionala pentru neefectuare examinare periodica programata, dar in cazul producerii unui eveniment nedorit este greu de anticipat hotararea organului judiciar (procuror, judecator, politist).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract furnizor servicii medicale ionutz60 ionutz60 Buna seara, Societatile comerciale care au 2 angajati cu CIM sunt obligate sa aiba un contract semnat cu un furnizor de medicina muncii care sa intocmeasca ... (vezi toată discuția)
Control medical reangajare - cu un alt cim, la acelasi angajator. Florescu Madalina Florescu Madalina Buna ziua Daca un salariat a incetat cim la un angajator, si din motive obiective reia lucrul la acelasi angajator, este obligatoriu alt control medical, ... (vezi toată discuția)
Bolnav cu virus c rosuam05 rosuam05 Buan ziua, Spuneti-mi va rog daca exista anumite domenii de activare a unui bolnav cu virusul C. Spre exemplu in industria alimentara, ca si tehnolog, se ... (vezi toată discuția)