avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 534 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu pentru a sta cu copilul
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu pentru a sta cu copilul

buna ziua! trebuie sa imi iau concediu de odihna si de abia dupa pot solicita 75% din sal pentru a sta cu copilul? ..cum este corect? multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:35, 25 Martie 2020
Este corecta situatia expusa.
buna ziua,
in acest caz, in condtiile in care sunt in 75% - ingrijire copil, iar pe perioada vacantelor scolare nu beneficiez de aceasta ordonanta, nu o sa am zile de COpe care sa le iau ptr a sta cu copilul. ( copilul este la gradinita privata cu program in toata perioada anului)

P.S. am vazut un post aici (nu -l gasesc acum), in care se explica aceasta ordonanta, si in care este explicat clar ca pe perioada vacantelor, se intrerupe ordonanta si se poate lua CO.

multumesc
Intr-adevar, Legea 19/2020 nu este aplicabila pe durata vacantelor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu special 2020 anaghincioiu anaghincioiu Buna ziua! Conform Legii nr.19/2020 cu privire la acordarea zilelor libere pentru ingrijire copil, perioada de acordare este doar pana la 03.04? 03-21.04 este ... (vezi toată discuția)
Buna ziua AndreeaMirabela AndreeaMirabela Imi.pot lua concediu de odihna (20 zile) acum in aceasta perioada si in cazul in care gradinitele nu incep pe data de 23 aprilie imi pot baga atunci dosarul la ... (vezi toată discuția)
Plata ingrijire copil 75% americanux americanux Buna ziua, pe toata aceasta perioada de criza (situatie de urgenta) nu este valabila legea 19/2020? Adica concret mi s-a spus de catre angajator ca aceasta nu ... (vezi toată discuția)