avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Preaviz in perioada de somaj tehnic
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Preaviz in perioada de somaj tehnic

Buna ziua,

Sper sa ma puteti ajuta cu cateva detalii in urmatoarea situatie:
Incepand cu 01 Aprilie 2020 ar trebui sa imi depun preavizul la actualul loc de munca, in conditiile in care am agreat cu angajatorul aceasta data in Ianuarie 2020. In luna Ianuarie am anuntat ca vreau sa plec, insa am decis de comun acord sa mai lucrez pana la sfarsitul lunii Aprilie.
Acum, angajatorul vrea sa trimita toti angajatii in somaj tehnic incepand cu 01 Aprilie 2020.
Mai pot sa imi depun preavizul in aceste conditii?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Anca Maria B. , utilizator 19:37, 24 Martie 2020
Puteti depune demisia, insa daca va trimite in somaj tehnic, acesta va suspenda preavizul.
Multumesc!

Cornel Vasile a scris:

Puteti depune demisia, insa daca va trimite in somaj tehnic, acesta va suspenda preavizul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In perioada de proba sau nu? matematicianul123 matematicianul123 Buna ziua. M-am angajat ca asistent manager insa seful imi cere sa fac lucruri nerealizabile, iar unele in afara legii. In contractul meu de munca scrie ca ... (vezi toată discuția)
Codul muncii in contextul actual- buna ziua, in luna aprilie anul curent, angajatorul m-a trimis ... oana.cris oana.cris Buna ziua, In luna Aprilie anul curent, angajatorul m-a trimis in somaj tehnic pana in luna Iunie inclusiv. In luna Iulie, m-a scos si m-a bagat in preaviz, ... (vezi toată discuția)
Ce pot face daca srl-ul meu, la care sunt angajat unic, nu mai are activitate? Milenic Milenic Sunt unicul angajat al srl-ului meu. De la 1 aprilie mi s-a suspendat activitatea la care lucram, prelucrare date pentru o firma americana online. Nu pot gasi ... (vezi toată discuția)