avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 196 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Program schimbat din cauza epidemiei
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Program schimbat din cauza epidemiei

Bună ziua!
Începând cu ziua de 18 martie programul de lucru mi-a fost redus de la 8 la 5 ore ,urmând ca și salariul să îmi fie redus,evident. Ni s-a spus că epidemia e motivul,adică de aceea au scăzut vânzările ( e vorba de un magazin) și deci trebuie redus programul. Inițial acesta era de la 9 la 19, acum e 9-18.Trebuia să semnăm cumva și un act adițional?
Ultima modificare: Marți, 24 Martie 2020
Loredana080, utilizator
Cel mai recent răspuns: Loredana080 , utilizator 16:45, 27 Martie 2020
Da, trebuia să semnati si un act adițional la c.i.m.
Bună ziua,
Între timp a apărut o nouă problemă: colega mea își va lua liber pentru
creșterea copilului începând cu 21 aprilie.; deci programul mi se va schimba din nou,de la 10 la 18 de luni până vineri, iar sâmbătă de la 10 la 14. Pot refuza să vin sâmbăta la serviciu? Ce consecințe aș putea suporta?Nu ar trebui să am 2 zile libere pe săptămână?
Puteti refuza, invocand neresprectarea prevederilor repausului saptamanal daca nu aveti liber duminica si luni
Ok...Dar acum, in această perioadă in care lucrăm 5 ore pe zi,din inițiativa angajatorului,putem fi obligate să venim sâmbăta?
Ultima modificare: Vineri, 27 Martie 2020
Loredana080, utilizator
Nimeni nu poate fi obligat sa munceasca sau sa nu munceasca intr-un anumit loc de munca ori intr-o anumita profesie, oricare ar fi acestea.

Alte discuții în legătură

Am dreptul la un act adițional? bună ziua. am cim în care ... Loredana080 Loredana080 Am dreptul la un act adițional? Bună ziua. Am cim în care e scris că programul este inegal, de luni până vineri, de la 9 la 17 și că acesta se poate ... (vezi toată discuția)
Chemată la inventar in timpul liber, adică sâmbătă şi duminică. ... Loredana080 Loredana080 Chemată la inventar in timpul liber,adică sâmbătă şi duminică. Bună ziua. Astăzi am fost anunţată de către administratorul firmei la care lucrez ... (vezi toată discuția)
Cum pontam sambata? hgabi hgabi Am urmatoarea situatie: programul de lucru cu clientii firmei este urmarorul luni -vineri:8-18, iar sambata:8-13. Angajatii sunt programati in ture, astfel ... (vezi toată discuția)