avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 977 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Chemată la inventar in timpul liber, adică ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Chemată la inventar in timpul liber, adică sâmbătă şi duminică. ...

Chemată la inventar in timpul liber,adică sâmbătă şi duminică.
Bună ziua. Astăzi am fost anunţată de către administratorul firmei la care lucrez că urmează ca sâmbăta viitoare să se facă inventarul anual. Cum este destul de mult de muncă, ne-a spus că vom sta sâmbătă până seara, iar dacă tot nu terminăm, venim şi duminică. Menţionez că noi nu lucrăm duminica niciodată,iar dacă venim sâmbăta, programul este până la 14. Problema este că dacă aş veni sâmbătă şi duminică la serviciu, ar însemna ca in săptămâna aceea să lucrez 7 zile din 7, ba mai mult, in săptămâna de după inventar aş lucra încă 5 zile, consecutiv, deci eu voi avea 12 zile fără pauză! I-am spus că eu nu pot veni in timpul liber ,pentru că oricum am deja alte planuri , deci poate ar trebui să facă inventarul în timpul programului nostru de lucru,aşa cum procedează multe firme, dar nu vrea să mă înţeleagă şi a trecut, evident, la ameninţări. Eu aş vrea să ştiu dacă mă poate obliga să particip la un inventar făcut in zilele mele libere, sau are nevoie de acordul meu pentru asta?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:27, 7 Octombrie 2022
Nimeni nu poate fi obligat sa munceasca sau sa nu munceasca intr-un anumit loc de munca ori intr-o anumita profesie, oricare ar fi acestea.
Știu acest lucru, eu aici mă refer strict la situația aceasta, legată de inventarul organizat în timpul liber. Încă aștept un răspuns.
Ultima modificare: Vineri, 7 Octombrie 2022
Loredana080, utilizator
Dacă s-a postat ca nimeni nu poate fi obligat, textul se aplica si situației descrise de dvs..

Dacă va cheamă la munca si va duceti iar angajatorul nu va acorda repaus saptamanal și un spor la salariu, atunci sesizați ITM-ul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pauza de masa recuperata in ziua de sambata MANITOU MANITOU Buna ziua.lucrez in cadrul unei fabrici de plicuri pe postul de stivuitorist.Seful meu ma ponteaza decat 7,5 ore pentru ca spune el pauza de masa nu este ... (vezi toată discuția)
Program schimbat din cauza epidemiei Loredana080 Loredana080 Bună ziua! Începând cu ziua de 18 martie programul de lucru mi-a fost redus de la 8 la 5 ore ,urmând ca și salariul să îmi fie redus,evident. Ni s-a ... (vezi toată discuția)
Ma obliga sa lucrez si sambata ady_adrian ady_adrian Lucrez la o companie multinationala. Lucrul se desfasoara in 3 schimburi de Luni pana Vineri. In unele cazuri venim si sambata orele fiind platite dublu, DAR ... (vezi toată discuția)