avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Informatii bonuri de masa
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Informatii bonuri de masa

Buna ziua
Sunt angajat la o firma de telecomunicatii de 5 ani de zile. Timp de 4 ani am primit in fiecare luna bonuri de masa iar din 01.01.2019 pana in prezent, nu am mai primit nici un bon de masa, angajatorul motivand verbal ca nu se mai acorda bonuri de masa. In data de 20.03.2020 fiind in deplasare in Brasov, fata de judetul in care locuiesc am primit lichidarea in punctul de lucru al angajatorului. Am primit numerar ceea ce priveste lichidarea. Cand am dat sa plec din punctul de lucru am fost atentionat de catre un coleg de munca ca in afara de lichidarea in numerar se aflau un nr de 20 de bonuri de masa emise pe numele meu dupa care le-am luat cu mine. La interval de 2 zile sunt sunat de catre departamentul resurse umane prin care mi se comunica faptul ca cele 20 de bonuri emise pe numele meu nu imi apartin si ca trebuie sa ajunga la un coleg din Brasov precum ca sunt ale lui si nu ale mele. Ceea ce nu inteleg este faptul cum poate ca colegul meu sa benificieze de cele 20 de bonuri emise cu datele mele? Este normal ca angajatorul sa se foloseasca de datele mele pentru emiterea unor bonuri de masa si sa fie distribuite catre alti colegi? Am impresia ca angajatorul a emis din data de 01.01.2019 bonuri de masa si au fost repartizate catre alti colegi iar eu nu am benificiat de ele. Mentionez faptul ca departamentul resurse umane nu doreste sa imi dea explicatii referitor la emiterea bonurilor de masa emise pe numele meu. As dori sa stiu ce pot sa fac in acest caz? Pot lua masuri impotriva angajatorului pentru eventuale daune prin neprimirea bonurilor de masa? Care sunt pasii pe care ar trebui sai fac?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:03, 25 Martie 2020
Teoretic si legal, colegul dvs nu poate sa benificieze de cele 20 de bonuri emise cu datele dvs.
Practic , poate face asa ceva .. nu-l controleaza nimeni.

Puteti sesiza ITM-ul , dar si alte institutii cu drept de control ANAF/Politie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Situatie Maxym112 Maxym112 Buna ziua, Lucrez ca agent de vanzari de 2 ani la o companie din Bucuresti, Imi desfasor activitatea in Iasi iar luna aceasta am fost in deplasare in Bacau, ... (vezi toată discuția)
Tichete de masa dupa demisie - predate fostilor colegi de catre hr mariapopescu11 mariapopescu11 Buna ziua, Va scriu din postura de fost angajat al unei societati comerciale. Contractul meu individual de munca presupunea si bonurile de masa ca si ... (vezi toată discuția)
Pensie urmas cristianfloarea cristianfloarea Buna ziua. Va cer ajutorul - sfatul. Numele meu este Floare Cristian am 23 ani. Benificiez de pensie urmas din partea tatalui din data de 2010 martie suma ... (vezi toată discuția)