avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 760 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... ACORDUL VECINILOR !!!
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

ACORDUL VECINILOR !!!

Buna ziua,

Daca ma poate lamuri cineva .... Am inchiriat un spatiu comercial la casa. Are intrare direct din strada. Exista acordul vecinilor pentru modificarea cladirii/constructiei. La adresa respectiva : strada ..... x , nr. 9, sunt patru apartamente din care unul este acest spatiu. Doi vecini si-au dat acordul, iar unul nu. Mai precis cel din dreapta cu care am perete comun. In stanga e o alta societate care si ea si-a dat acordul (nu stiu daca era necesar ).
Am hotarat sa dublam peretele comun ca in cazul unei reclamatii din partea acelui vecin sa facem dovada bunei intentii ca nu dorim sa deranjam sub nici o forma. Precizez ca activitatea este un fast - food, fara bauturi alcoolice, fara program non stop.
Intrebare : Daca acest vecin imi face reclamatie, iar eu dovedesc ca peretele ,,comun" este format din ,,2 pereti", cine are castig de cauza ?

Va multumesc,
Dorina Gabor - Arad
Cel mai recent răspuns: gabordorina , utilizator 19:34, 11 Decembrie 2009
Greu de raspuns; numai judecatorului caruia ii va fi repartizata cauza, i se va putea cere o solutie si el se va pronunta, insa e bine sa va ganditi ca acel perete l-ati construit tocmai pentru a evita acordul vecinului buclucas.....:stunned:
Ultima modificare: Vineri, 11 Decembrie 2009
Doinita Stingaciu, Avocat
Va multumesc pentru raspuns, dar daca sunt doua ziduri se cheama ca nu mai este unul singur si comun, nu-i asa ? E atat de delicat acest aspect cu acordul vecinilor. Totusi daca deschid fara acordul acestui vecin, care se vede clar ca este intentionat negativ, ce urmari pot avea ? Va trebui sa inchid ,,pravalia", fiindca din toti numai el nu este de acord ? Nu este abuz de drept din moment ce fac dovada bunei intentii prin dublarea acestui zid ? Precizez, ca mai mult il deranjeaza pe acest vecin masinile de pe strada, aceasta fiind intens circulata si nu acest fast food. La zgomotul de pe strada nu se poate opune, dar la o activitate cu program normal i se da acest drept . Adica un vecin decide ce activitate poate functiona intr-un spatiu comercial pentru construirea/ modificarea caruia si-a dat acordul la notar? Normal era de la inceput sa precizeze ce activitate se poate desfasura in acel spatiu si sa faca un acord scris cu proprietarul, nu daca se supara pe proprietar sa aibe de suferit si chiriasii.

Cu multumiri,
Dorina Gabor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordul vecinilor !!!! gabordorina gabordorina Buna ziua, Daca ma poate lamuri cineva .... Am inchiriat un spatiu comercial la casa. Are intrare direct din strada. Exista acordul vecinilor pentru ... (vezi toată discuția)
Spatiu comercial benga900 benga900 daca intr.un spatiu comercial la parterul unui bloc se schimba afacerea din cabinet medical in fast good , mai e nevoie din nou de sprobarea vecinilor? (vezi toată discuția)
Schimbare destinatie unui spatiu comercial dintr o cladire cu destinatie comerciala Cristi Gheorghiu Cristi Gheorghiu Am închiriat un spatiu comercial intr o clădire comercială la parter cu iesire directa in strada .Am activat 10 ani ca magazin de haine in acest spatiu ... (vezi toată discuția)