avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 274 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Citatie ca intervenient in proces
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Citatie ca intervenient in proces

Buna ziua,

As vrea sa va rog daca ma puteti ajuta cu un sfat in urmatoarea problema:

Am primit acasa o citatie prin care sunt chemat in instanta in calitate de intervenient in calitate intr-un proces intre doua companii de asigurare. Tin sa mentionez ca nu mi-a fost data ca scrisoare recomandata ci am gasit-o aruncata peste gard in curte, nici macar in cutia de scrisori.

Va scriu in continuare textul exact pentru a nu interpreta eu gresit ceva:
"Subsemantul este chemat in aceasta instanta, camera 312, c8 civil, in ziua de 29 ianuarie 2010, ora 8:30, in calitate de intervenient, in proces cu S.C. GENERALI ASIGURARI S.A. in calitate de reclamat, S.C. GENERALI ASIGURARI S.A. in calitate de reclamant - la sediul cabinetului de avocatura radu cocea pentru Fond - preten'ii cheltuieli de judcata
In caz de neprezentare a partilor, judecata se va face in lipsa, daca se solicita in scris acest lucru de catre una din parti."


M-am uitat pe site-ul judecatoriei sector 1 care a emis citatia si la dosarul respectiv sunt trecut ca intervenient in procesul intre SC Generali - reclamant si BCR asigurari- parat.

Singurul motiv pentru care as putea fi impicat in acest proces este ca in urma cu 2 ani jumatate am tamponat o masina din spate, a fost vina mea, eu fiind asigurat pe atunci la BCR Asigurari si cel pe care l-am tamponat era asigurat la Generali.
Eu i-am dat asigurarea mea atunci si nu am mai auzit nimic de el.

As dori sa va intreb ce insemana aceasta citatie, adica ce mi se poate intampla. Pot fi pus sa platesc eu ceva?
Eu am fost in regula: am avut asigurare, i-am dat-o sa isi fac masina, nu vad de ce sunt implicat in proces cu Generali.
Si in special ce se intampla daca nu ma duc la procesul respectiv? Asa cum am zis si mai sus, eu nu am primit oficial aceasta citatie.

Va multumesc, si sper ca ma puteti ajuta.

Va doresc o zi buna.
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 15:31, 14 Decembrie 2009
Este de presupus ca cel lovit, avea si asigurare CASCO tot la Generali.A utilizat polita CASCO iar Generali a solicitat BCR sa acopere plata daunei(reparatia).Intre cei doi a aparut un litigiu privind suma si s-a ajuns in instanta.Sunteti citat ca parte interesata (asigurat al BCR).Este bine sa va informati la BCR despre datele din dosar, pentru a nu avea surprize.Faptul ca nu va prezentati, nu va avantajeaza. Daca aflati care sunt pretentiile reclamantei si nu va afecteaza, puteti trimite un inscris prin care sa solicitati judecata in lipsa.
Legea nr.136/1995 prevede ca , in caz de regres, sa fie citat si cel care a fost vinovat de producerea accidentului, insa, litigiul se va desfasura intre cele doua societati, prima, in calitate de Asigurator Casco, care a despagubit asiguratul ei si cel de-al doilea - paratul- Asiguratorul RCA, unde avea asigurarea RCA vinovatul, in speta, dvs.
Puteti expedia prin posta o intampinare,. la care sa atasati si o copie dupa asigurarea rca, prin care cereti instantei sa oblige asiguratorul dvs. , potrivit probatoriului ce va fi administrat, sa plateasca pagubele produse, invocand textele de lege care va protejeaza, respectiv art.49-58 L.136/1995.
Ultima modificare: Vineri, 11 Decembrie 2009
Doinita Stingaciu, Avocat
Va multumesc!

Este cam dificil s fac ce spuneti dumneavoastra intrucat masina cu care am facut accidentul era de firma si nu am copie dupa asigurarea de acum 3 ani, de asemenena banuiesc ca pentru intimpinarea de care spuneti trebuie contactat un avocat. Acest lucuru ar implica evident niste costuri pe care nu mi se pare firesc sa le suport pentru ca asiguraruile nu se inteleg intre ele....


Va multumesc pentru raspunsuri.
Puteti obtine o copie a asigurarii RCA de la asiguratorul emitent al politei RCA.
O alta cale ar fi sa solicitati dosarul cauzei in care sunteti parte si precis veti gasi o copie a asigurarii, depusa ca proba .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Citatie intervenient proces asigurari cocosila cocosila Buna ziua, As dori sa va rog daca ma puteti ajuta cu un sfat referitor la modul cum ar trebui sa procedez pentru rezolvarea urmatoarei probleme pe care o ... (vezi toată discuția)
Citatie judecatorie actiune in regres Sergiukz Sergiukz Buna ziua, in cursul zilei de azi am primit un plic cu citatie in tribunal. Sunt in calitate de intervenient si am obligatia ca in 25 de zile sub sanctiunea ... (vezi toată discuția)
Intervenient fortat intr-un proces dintre doua societati de asigurare, la cererea societatii reclamante sorin_c1 sorin_c1 Buna seara, Cu ceva timp in urma am primit o citatie, pentru a ma prezenta la un proces dintre doua societati de asigurare, in calitate de intervenient ... (vezi toată discuția)