Buna ziua !
Nu unde vreti ci unde este stabilit prin lege. Noţiunea care apare în textul legii este aceea de “entităţi non-profit”, termen care are o sferă foarte largă de cuprindere. Astfel, contribuabilii pot sprijini asociaţiile profesionale şi de afaceri (precum cele ale medicilor, dascălilor, jurnaliştilor, managerilor etc.), asociaţiile şi fundaţiile culturale, de artă şi de recreere, cele de cooperare internaţională, de dezvoltare economică şi socială, de drepturi civile şi cetăţeneşti, de învăţământ, educaţie şi cercetare, de protecţie a mediului, de sănătate, cele din domeniul media, servicii sociale sau care aparţin diverselor culte religioase active în România precum şi unităţi de cult, etc.
Cu stima !
Conform dispozitiilor art. 57, alin. (4) din Legea 571/2003, lege ce contine Codul Fiscal al Romaniei, contribuabilii pot dispune asupra destinatiei unei sume reprezentand pâna la 2% din impozitul pe venitul din salarii, pentru sustinerea entitatilor nonprofit. Mentionam ca este vorba despre impozitul aferent anului trecut, impozit care deja a fost retinut de catre societatea angajatoare si care deja a fost virat catre stat.
In cazul in care contribuabilul decide distribuirea sumei catre o entitate nonprofit, se completeaza un formular de catre contribuabil si se depune la Organul Fiscal in raza caruia contribuabilul domiciliaza. Ulterior, statul vireaza suma catre asociatia nonprofit
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Directionare 2%
vio3fan
Buna ziua! Vreau sa intreb daca părinţii pot directiona cei 2% catre institutia de invatamant la care invata copilul lor. Este scoala \\"o entitate nonprofit ... (vezi toată discuția)
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.