Am lucrat la o societae, timp de 5 ani, iar in ultimele 8 luni nu mi-am primit salariu. Am facut plangere la itm, care au venit au dat amenda si mi-au dat o decizie prin care le impunea sa imi plateasca salariul. Cu toate astea firma nu a platit. Aucm am depus actele de judecata undeva pe 8.11.2009 si inca nu am primit citatie, desi mi-a spus ca o sa primesc in 2 sapt. E posibil sa o mai primesc anul asta?
Credeti ca mai am nevoie de avocat atat timp cat am decizie de la itm?
Instanta va judeca si, cu siguranta, va va da castig de c auza. In baza hotararii instatei care este executorie si se supune prevederilor art. 277 din Codul muncii, adica:
"Neexecutarea unei hotarari judecatoresti definitive privind plata salariilor in termen de 15 zile de la data cererii de executare adresate angajatorului de catre partea interesata constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 3 la 6 luni sau cu amenda."
art. 279 - In cazul infractiunilor prevazute la art. 277 actiunea penala se pune in miscare la plangerea persoanei vatamate.
Dei, dvs dupa ce aveti hotararea instantei veti face o solicitare in scris angajatorul ptr punerea in practica a hotararii. Sa aveti 2 ex ca sa luati nr de inregistrare si data.
Multumesc frumos pentru raspuns!
Este vorba de salariul din lunile ianuarie - septembrie 2009.
Pot sa cer si despagubiri? sau este nevoie de un alt proces?
Se v-a calcula salariul normal sau se v-a calcula la valoarea de acum tinand cont ca a trecut atata timp?