avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Neprezentare la succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Neprezentare la succesiune

Buna ziua, o sa incerc sa fiu cat de scurt se poate in exprimare.
In anul 2017 bunica din partea mamei mele a decedat.
Ca si urmasi au ramas : mama mea, sora mamei mele si bunicul.
Iar ca bun succesoral a ramas decat un apartament.
In primul an de la deces atunci cand nu trebuiesc platite toate acele taxe, mama mea a dorit sa faca succesiunea, dar sora ei a refuzat invocand mai multe motive.
Pana in prezent mama mea a incercat sa cada la un comun acord cu sora ei dar aceasta a refuzat orice intentie de fiecare data.
Ce este de facut in acest caz? Poate mama mea sa inceapa procedura de succesiune in lipsa surorii? Carei instante trebuie sa se adreseze? Se poate face acest lucru doar la notar?
Cel mai recent răspuns: Alexandrina Mihai , 21:16, 26 Martie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
La notar este obligatoriu ca moștenitorii să fie de acord și să se prezinte cu toții, personal. In absenta mătușii nu se poate face nimic.
Dacă mătușa dvs nu e de acord, mama dvs va trebui să se adreseze judecătoriei în circumscripția căreia bunica a avut ultimul domiciliu.
acest răspuns util
Da, un singur mostenitor daca nu este de acord va asteapta un proces de durata.
La.instante exista acum doua viteze...tiptil si foarte incet...
acest răspuns util
1. In acest caz se poate rezolva doar la instanta.
2. NU
3. Instanta de la ultimul domiciliu.
4. Nu
acest răspuns util
Inainte de a depune orice actiune in instanta, apelati la procedura medierii. Mediatorul poate face ca partile sa ajunga la o intelegere. Se castiga timp si bani. Timp, pentru ca se solutioneaza intr-un timp scurt, se face un acord de mediere si nu se asteapta in instanta, si mai mult partile decid, nu o alta persoana , cum este judecatorul. Bani pentru ca nu se mai platesc taxe judiciare decat la jumatate,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat mostenitor gabriella1065 gabriella1065 Vreau sa obtin certificatul de mostenitor , am intrebat la 3 notari si fiecare mi-a spus alte acte . Problema este ca pentru a obtine certificatul de ... (vezi toată discuția)
Mostenire, procedura de iesire din indiviziune dmisu dmisu Buna ziua, As dori citeva informatii si sfaturi in legatura cu urmatoarea situatie. Tatal meu a murit in 1995. El a fost unul dintre cei doi mostenitori ai ... (vezi toată discuția)
Lesire din indiviziune kokiutza kokiutza Buna seara, In urma decesului bunicilor, apartamentul acestora a ramas mostenire mamei si surorii acesteia. Eu sunt cea care momentan are domiciliul in ... (vezi toată discuția)