avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1885 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Șomaj tehnic
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Șomaj tehnic

Buna ziua,
Sunt pensionară și lucrez la o firma privata. În situația în care din cauza coronavirusului firma trimite angajații in șomaj tehnic as beneficia de acesta sau pentru că sunt pensionară nu?
Va mulțumesc anticipat
Ultima modificare: Joi, 26 Martie 2020
yo5djk, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:31, 27 Martie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua, eu nu am identificat vreo incompatibilitate pentru situatia dvs. Ramane insa sa vedem/auzim/citim opinia specialistilor, pentru ca in actuala conjunctura sunt foarte multe situatii care nu sunt acoperite de lege, iar ordonantele date sunt destul de greu de interpretat rapid in acest haos, si cu atat mai mult de pus in practica. Acum, in aceste zile, atat juristii, cat si contabilii, sunt pusi in fata unor adevarate provocari sa desluseasca actele normative prezente si viitoare.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
În situația în care din cauza coronavirusului firma trimite angajații in șomaj tehnic, beneficiati de acesta.

Pensia pentru limita de varsta sau cea de invaliditate gradul III pot fi cumulate cu indemnizatia respectiva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Administrator de firma vreau sa ma pensionez valy_xenon valy_xenon Buna ziua, Ma numesc Vlad Ditu si sunt administratorul unei firme de consultanta cu doi angajati: eu si contabilul. Am 53 de ani si peste 30 de ani vechime. ... (vezi toată discuția)
Șomaj tehnic Izaura1969 Izaura1969 Conform răspunsului dumnevoastră ca nu pot întra în șomaj tehnic dacă am o decizie de invaliditate gradul 3 cu drept de munca 4 ore. Ce pot face dacă nu ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas si indemnizatie de somaj? Mviorica Mviorica Buna ziua. Daca am o pensie de urmas in valoare de 350 RON mai pot beneficia si de somaj? Mentionez ca am absolvit in 30 iunie facultatea. Va multumesc! (vezi toată discuția)