avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 438 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Deplasare - activitati agricole.
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Deplasare - activitati agricole.

Buna ziua. Parintii mei au venit in vizita in Bucuresti de o saptamana jumatate si vor sa se intoarca la tara unde au casa si teren agricol. Pot pleca inapoi acasa la ei cu o declaratie pe propria raspundere, traseul fiind Bucuresti - Galati. Mentionez ca ei au domiciliul in Bucuresti desi locuiesc in casa de la tara.
Exista riscul de amenda in acest caz sau cum sa procedez ?
Ultima modificare: Vineri, 27 Martie 2020
Kyrcea, utilizator
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 06:20, 28 Martie 2020
Buna ziua,

Din nefericire deplasarea de la Bucuresti la Galati a parintilor dvs. nu se incadreaza la niciun punct din declaratia pe proprie raspundere - nu este in aproprierea casei. Exista riscul de amendare daca vor pleca la drum.

Kyrcea a scris:

Buna ziua. Parintii mei au venit in vizita in Bucuresti de o saptamana jumatate si vor sa se intoarca la tara unde au casa si teren agricol. Pot pleca inapoi acasa la ei cu o declaratie pe propria raspundere, traseul fiind Bucuresti - Galati. Mentionez ca ei au domiciliul in Bucuresti desi locuiesc in casa de la tara.

Kyrcea a scris:

Buna ziua. Parintii mei au venit in vizita in Bucuresti de o saptamana jumatate si vor sa se intoarca la tara unde au casa si teren agricol. Pot pleca inapoi acasa la ei cu o declaratie pe ppct. 6 ropria raspundere, traseul fiind Bucuresti - Galati. Mentionez ca ei au domiciliul in Bucuresti desi locuiesc in casa de la tara.

Riscul de amenda exista oricum, e o perioada tulbure, cei pusi sa aplice legea interpreteaza cum cred.
Puteti incerca acest drum (e o varianta plauzibila), doar in timpul zilei, fiecare cu declaratia sa:
- parintii vor bifa pct. 6 "realizarea de lucrari agricole"
- dvs. veti bifa pct. 4 "asistenta persoane virstnice"

Sa aveti la intoarcere si copii dupa declaratiile parintilor si dupa cartile de identitate.

Daca au peste 65 de ani, aceasta deplasare le e permisa cf:
"Art. 3. – Circulația persoanelor prevăzute la art. 2, în exteriorul locuinței/ gospodăriei, este permisă și în afara intervalului orar 11.00 – 13.00, dacă aceasta se face în interes profesional ori pentru realizarea de activități agricole."
[ link extern ]
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Martie 2020
latka, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Locuita diferita de domicilui Alex.duu Alex.duu Buna ziua, Eu locuiesc impreuna cu sotia la socrii intr-o alta localitate fata de cea de domiciliu din buletin. Daca vreu sa ma deplasez de unde locuiesc in ... (vezi toată discuția)
Deplasare pentru munci agricole codrut01 codrut01 Bună ziua, Am peste 65 ani. Pot să mă deplasez cu mașina in alt județ, la aprox. 300km, unde am in proprietate casă și terenuri agricole, pentru ... (vezi toată discuția)
Transport angajat in perioada crizei calarasanu calarasanu Buna ziua, Am un angajat care se intoarce de la montaj marfa la domiciliul clientului la ore relativ tarzii, si i s-a stricat masina si maxi taxi la ora ... (vezi toată discuția)