avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Transport angajat in perioada crizei
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Transport angajat in perioada crizei

Buna ziua,
Am un angajat care se intoarce de la montaj marfa la domiciliul clientului la ore relativ tarzii, si i s-a stricat masina si maxi taxi la ora aceea nu mai functioneaza. Pe ce temei as putea sa il duc inapoi la el in sat eu cu masina firmei? E permis? Mentionez ca e o distanta mare si nu se poate merge pe jos.
Cel mai recent răspuns: calarasanu , utilizator 20:34, 15 Aprilie 2020
Pe motiv ca firma asigura transportul salariatului de la locul de munca la domiciliu, iar dumneavoatra o faceti pe baza de adeverinta
Dar atentie sa va aflati la sfaritul programului normal de lucru.
Spre exemplu...nu poti transporta catre casa la ora 21 un angajat care termina programul normal de lucru la 17. Asta daca nu face ore suplimentare...care ar trebui evidentiate cumva, in caz de neintelegere cu poliistul si primirea unei amenzii.
Multumesc pentru raspunsul rapid. E vorba de adeverinta pe propria raspundere, cu bifa deplasare in interes profesional?

Cum as putea evidentia orele suplimentare? Exista vreun formular? Natura muncii lui (transport marfa si asigurarea montajului ei) il face sa se intoarca din cursa la ore tarzii de multe ori, mai ales cand e vorba de clienti din localitati mai indepartate. As putea face dovada prezentand foaia lui de drum sau ordinul de deplasare pentru a dovedi ca el tocmai s-a intors din cursa? Practic atunci cand se intoarce in timpul zilei nu are nevoie sa fie dus pentru ca exista maxi-taxi, transport in comun intre cele 2 localitati.
Ultima modificare: Marți, 14 Aprilie 2020
calarasanu, utilizator
Am fost, nu m-a oprit nimeni pe drum dar m-a oprit politia in alt context si daca am vazut ca domnul politist e amabil l-am intrebat daca sunt permise deplasarile in contextul mentionat mai sus si a zis ca da, daca nu are cu ce sa mearga acasa e permis sa il duca cineva de la firma, si a zis ca am nevoie de declaratie pe propria raspundere cu bifa "deplasare in interes profesional" pentru mine, si el cu adeverinta normala care ii da dreptul sa se deplaseze intre domiciliu si punctul de lucru al firmei. In orice caz, nu prea am de ales, trebuie sa il duc acasa, nu pot sa il fortez sa doarma in duba la sediul firmei, (ar fi incomod) si el nu are unde sa gareze duba pe strada lui in localitatea de domiciliu (e o duba mare).
Ultima modificare: Miercuri, 15 Aprilie 2020
calarasanu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte necesare transport marfa intern sub 3.5 tone in timpul crizei covid 19 calarasanu calarasanu Buna ziua! Ce acte trebuie sa aiba soferul cate transporta cu duba firmei sub 3.5 tone ? Ajunge ordinul de deplasare, avizul de expeditie a marfii (sau ... (vezi toată discuția)
Adaugare ore suplimentare la contractul de munca JupiterRaducuAlin JupiterRaducuAlin Sunt tehnician service aparatura medicala Jobul in sine implica meseria de tehnician dar pentru ca am clientii in toata tara sunt obligat sa si conduc. Acest ... (vezi toată discuția)
Timp de lucru suplimentar buggy_nova buggy_nova Buna ziua, Firma la care lucrez are punctul de lucru in Bucuresti si presteaza servicii de instalare, dezinstalare, etcetera pentru echipamente it intr-un ... (vezi toată discuția)