avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensionare anticipata - caz de dizabilitate - handicap ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensionare anticipata - caz de dizabilitate - handicap preexistent

Bun gasit. Sunt nascut in decembrie 1976, angajat din mai 2006, fara intreruperi, cu salariu minim pe economie. Am o dizabilitate – grad 2, accentuat, din nastere. As dori sa stiu cum ma pot pensiona, anticipat, partial.

Stiu ca ti se scade 0,15 % lunar daca te pensionezi mai inainte cu 8 – 9 ani, fata de termenul de drept. De asemeni, exista o reducere a varstei de pensionare cu 10 ani, pentru acest grad (2).

Cum se calculeaza corect, in aceasta situatie?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: tarabuzan , utilizator 14:13, 7 Aprilie 2020
In concluzie:
Cei care au o pensie mai mica de 704 lei, vor primi indemnizatia minima pentru pensionari in suma de 704 lei.
In rest, cum va creste/majora aceasta indemnizatie este o alta discutie.
Eu am incercat sa o explic.
Nu se intelege clar care este intrebarea/nelamurirea d-voastra.
Din acest motiv eu am incheiat aceasta discutie.
nelămurirea mea privea găsirea unei căi de a mă pensiona, fără a mai fi obligat la un stagiu anume de cotizare, chiar și în cazul în care ar fi vorba de pensionare pe caz medical.

o altă problemă era legată de cuantuum. în acest moment, indemnizația de grad 2 este în valoare de 375 ron. la care poți cumula anumite stagii pe care, de bine de rău, le-ai îndeplinit.

faptul că problema pe care am ridicat-o pare ambiguă, asta este doar din cauza interpretărilor strict terminologice, aș spune.

am apelat la consultarea specialiștilor de pe acest forum, deoarece m-am săturat să fiu tratat cu indiferență de funcționarii de la ghișeele instituțiilor statului român. greșeli de calcul sunt.... o gramadă. asta nu o poate nega nimeni!
Inainte de a implini varsta de 55 de ani va puteti deschide drepturile doar la pensie de invaliditate.
Detalii despre pensia de invaliditate v-am dat in alta postare.
Veti primi indemnizatia minima pentru pensionari in suma de 704 lei, numai daca veti fi incadrat intr-unul din cele trei grade de invaliditate.
Indemnizatia minima pentru pensionari se poate cumula cu inmnizatia pentru handicap.
multumesc. deci odata, incadrat intr-un grad, primesc 704 + indemnizatia de 375

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie pirvuralucam pirvuralucam Buna ziua, mama mea are pensie pentru limita de varsta de 704 lei si pensie de invaliditate de 375 lei. Astazi a primit o decizie prin care i se spune ca ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie sociala pt persoana cu handicap Maria birloiu Maria birloiu Daca o persoana are indemnizatie de handicap 375 lei lunar si nu a lucrat niciodata, poate primi indemnizatie sociala de 704 lei? (vezi toată discuția)
Pensionare cu 4 ore. netsky netsky Buna ziua!Sufar de schizofrenie.Am certificat de handicap grad accentuat.Lucrez de 9 ani intr un magazin.Ma simt din ce in ce mai rau.Nu mai rezist 8 ore.As ... (vezi toată discuția)