avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 898 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... recuperare drepturi salariale firma in insolventa
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

recuperare drepturi salariale firma in insolventa

Cum si in cat timp pot fi recuperate drepturile salariale dupa ce firmei i-a fost admisa cererea de insolventa?Administratorul firmei a ascuns fata de angajati ca este in imposibilitate de plata si ca are de gand sa faca cerere de insolventa.Drepturile salariale urmau sa fie platite in data de 10 octombrie 2009.Administratorul firmei a inregistrat dosarul cu cererea de insolventa in data de 30 septembrie 2009, a platit preferential salarii la unii angajati, in totalitate, sau partial, printre care si lui, in data de 6 octombrie, cu doaua zile inainte de a-i fi admisa cererea de insolventa de catre instanta.Pe ceilalti i-a purtat cu vorba de la o zi la alta, pana majoritatea au plecat.In data de 2 decembrie a alimentat cu o suma de bani conturile unor angajati, motivand ca sunt drepturi salariale pe luna octombrie si ca drepturile salariale pentru luna septembrie nu este legal sa le plateasca.Ce se poate face pentru a ne recupera salariile de pe luna septembrie?Ma puteti ajuta cu un sfat? Lichidatorul numit de instanta pare reticent in legatura cu recuperarea salariilor cf.Legii 200/2006 si ne descurajraza, spunand ca aceasta procedura dureaza mult mai mult, desi mie, Legea 200/2006, imi pare mult mai clara si mai prompta decat sfatul lichidatorului sa asteptam pana in 21 ianuarie 2010 , data la care e programata urmatoarea infatisare in instanta.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: MIXAM , utilizator 14:51, 28 Iunie 2011
1. Sunteti priporitari in recuperarea creantelor in cazul aratat de d-voastra.
2. Nu aveti decat sa va angajati un avocat care sa va reprezinte interesele, pentru a fi siguri ca se vor folosi toate caile judiciare pentru recuperarea integrala a drepturilor d-voastra.
In primul rand administratorul judiciar trebuie sa va inscie creantele salariale in tabelul de creante pe baza documentelor financiar contabile (nu trebuie sa faceti vreo cerere in acest sens) - de aceea v-a spus sa asteptati urmatorul termen din 2010
Lichidatorul numit de instanta pare reticent in legatura cu recuperarea salariilor cf.Legii 200/2006 si ne descurajraza, spunand ca aceasta procedura dureaza mult mai mult

Nimic nu va impiedica sa faceti demersurile in conformitate cu legea 200 de care vad ca aveti cunostinta !
Angajatorul,avea obligatia sa va anunte oficial intrarea in insolventa.
Deschideti procedura juridica la Tribunalul Muncii.
Prin acesta procedura cu obiect-drepturi banesti-veti fi in masura sa aflati realitatea ,intrucat angajatorul are obligatia la cererea instantei sa prezinte toate dovezile in acest sens.

Deschiderea procedurii de insolventa este legala doar in momentul cand apare inregistrata in Monitorul Oficial.

Doar prin instanta veti afla amanuntele daca angajatorul este reticent la un dialog civilizat .

Medierea in aceste conditii poate fi facuta doar prin instanta de judecata.
O Sentinta civila va poate fi de ajutor in procedura de insolventa.

Succes!

rodica_post
Salariatii care au lucrat in perioada dintre declansarea procedurii de insolventa si faliment au prioritate fata de cei de dinaintea declansarii procedurii de insolventa?
Asta e cea mai noua scuza a lichidatorului pe care o spune celor care nu si-au luat salariile inainte de declansarea procedurii de insolventa. Dupa ce ca au facut un joc prin care au faultat toate institutiile statului si toti furnizorii, prefacandu-se ca fac reorganizare , au mai si ratacit ceva macarale pe care vor sa le stearga de pe lista pentru ca au disparut.

Salariatii care au lucrat in perioada dintre declansarea procedurii de insolventa si faliment au prioritate fata de cei de dinaintea declansarii procedurii de insolventa?

da

Alte discuții în legătură

Drepturi salariale/insolventa/reorganizare/faliment/recuperare creante! Mb2122 Mb2122 Buna seara! Am castigat prin proces cu firma la care am lucrat drepturile salariale pana la data reincadrarii efective. Pana la judecarea recursului (facut de ... (vezi toată discuția)
Salarii-insolventa magcris magcris daca societatea intra in insolventa si aplica procedura planului de reorganizare, cum voi reusi sa imi primesc salariile restante. nb. aceste salarii ... (vezi toată discuția)
Recuperare salarii firma faliment kinder_doina kinder_doina Daca dupa ridicarea dreptului de administrare lichidatorul judiciar propune intrarea firmei in faliment,se mai poate accesa fondul de recuperare a creantelor ... (vezi toată discuția)