avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... recuperare drepturi salariale firma in insolventa
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

recuperare drepturi salariale firma in insolventa

Cum si in cat timp pot fi recuperate drepturile salariale dupa ce firmei i-a fost admisa cererea de insolventa?Administratorul firmei a ascuns fata de angajati ca este in imposibilitate de plata si ca are de gand sa faca cerere de insolventa.Drepturile salariale urmau sa fie platite in data de 10 octombrie 2009.Administratorul firmei a inregistrat dosarul cu cererea de insolventa in data de 30 septembrie 2009, a platit preferential salarii la unii angajati, in totalitate, sau partial, printre care si lui, in data de 6 octombrie, cu doaua zile inainte de a-i fi admisa cererea de insolventa de catre instanta.Pe ceilalti i-a purtat cu vorba de la o zi la alta, pana majoritatea au plecat.In data de 2 decembrie a alimentat cu o suma de bani conturile unor angajati, motivand ca sunt drepturi salariale pe luna octombrie si ca drepturile salariale pentru luna septembrie nu este legal sa le plateasca.Ce se poate face pentru a ne recupera salariile de pe luna septembrie?Ma puteti ajuta cu un sfat? Lichidatorul numit de instanta pare reticent in legatura cu recuperarea salariilor cf.Legii 200/2006 si ne descurajraza, spunand ca aceasta procedura dureaza mult mai mult, desi mie, Legea 200/2006, imi pare mult mai clara si mai prompta decat sfatul lichidatorului sa asteptam pana in 21 ianuarie 2010 , data la care e programata urmatoarea infatisare in instanta.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: MIXAM , utilizator 14:51, 28 Iunie 2011
Multumesc pentru raspuns, dar tot nu inteleg de ce nu pot fi tratati toti ca salariati care nu si-au primit salariile si atat, fara sa se faca o prioritizare in functie de perioada cand nu au fost platiti. O asemenea prioritizare a facut si directorul cand a ales , inainte de a declansa procedura de insolventa, ca unii sa primeasca drepturile salariale si unii nu.
Ceea ce afirmati este corect
Au prioritate numai in incasarea salariilor aferente perioadei de dupa deschiderea procedurii
va multumesc.
Dupa declansarea procedurii de insolventa , in perioada de reorganizare,e corect ca cei care lucreaza sa fie platiti dar dupa ce e declarat falimentul, de ce sunt mai importanti decat ceilalti care stau de doi ani si asteapta ca administratorul si lichidatorul sa le ia in seama drepturile ? Lichidatoul nostru are premonitii si cand binevoieste sa raspunda la telefon isi da cu presupusul despre sansele de recuperare a drepturilor salariale restante din perioada anterioara declansarii procedurii de insolventa.
La dosarul de insolventa s-au depus sesizari de catre salariati? Poate ca totusi sindicul nu o sa fie partinitor (vorbesc din propria experienta) si stabileste in sarcina practicianului in insolventa daca i se cere sa faca punct de vedere scris cu privre la sesizarile salariatilor.

Asa cum bine a spus un utilizator aici pe forum : creditorii salariati sunt pro/stii procedurii - asa sunt tratati de catre lichidatori.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi salariale/insolventa/reorganizare/faliment/recuperare creante! Mb2122 Mb2122 Buna seara! Am castigat prin proces cu firma la care am lucrat drepturile salariale pana la data reincadrarii efective. Pana la judecarea recursului (facut de ... (vezi toată discuția)
Salarii-insolventa magcris magcris daca societatea intra in insolventa si aplica procedura planului de reorganizare, cum voi reusi sa imi primesc salariile restante. nb. aceste salarii ... (vezi toată discuția)
Recuperare salarii firma faliment kinder_doina kinder_doina Daca dupa ridicarea dreptului de administrare lichidatorul judiciar propune intrarea firmei in faliment,se mai poate accesa fondul de recuperare a creantelor ... (vezi toată discuția)