avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 626 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu crestere copil

Sunt in concediu crestere copil?.De la 1 aprilie, la 1 an si 10 luni ai copilului urma sa incep munca pentru a primi stimulentul de insertie. Firma si a suspendat activitatea. Ce optiuni am?
Ultima modificare: Vineri, 27 Martie 2020
Bogdi2018, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:48, 28 Martie 2020
Buna ziua,

Aveti optiunea sa beneficiati pana la implinirea varstei de 2 ani a copilului de indemnizatia de crestere.

O zi buna!
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Martie 2020
Cornel Vasile, Consilier juridic
Sunt mai mult optiuni :
- fie reveniti l;a munca si apoi va trimite in somaj tehnic;
- fie stati in CCC astfel:
Daca tatal indeplineste conditiile pentru a beneficia de CCC atunci concediul mamei se reduce cu o luna ( revine la serviciu in ziua urmatoare celei in care copilul implineste 1 an si 11 luni).

Daca tatal nu indeplineste conditiile pentru a beneficia de CCC atunci concediul mamei se reduce cu o luna ( revine la serviciu in ziua urmatoare celei in care copilul implineste 2 ani).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revenire la serviciu din ccc SIMONAElla SIMONAElla Buna ziua,se implinesc 2 ani de la nasterea copilului pe 11 mai 2020,nu am inceput serv pt a lua stimulentul de insertie cu 60 zile mai devreme din motive de ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil - delia2007 delia2007 Buna ziua. Am urmatoarea situatie . Mama a efectuat concediu crestere copil in perioada 26.05.2015-07.04.2017( este data cand copilul implineste 2 ani)/ Mama ... (vezi toată discuția)
Ccc Monica21 Monica21 Urmeaza sa nasc luna aceasta si sunt detasata de aproape 2 ani la o institutie. As vrea sa ma intorc cat mai repede la munca insa societatea la care sunt ... (vezi toată discuția)