avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 571 soluții astăzi
Forum Bani şi Afaceri ... Tendinţe în lumea creditării Credite pentru nerezidenti ( non-status mortgage )
Discuție deschisă în Tendinţe în lumea creditării

Credite pentru nerezidenti ( non-status mortgage )

Cumparatorii : cetateni englezi.

Au pre-platit apartamentele, si acum cu 1 an intirziere iata ca apartamentele se vor termina...

Au fost asigurati ca vor gasi ipoteci pentru apartamentele cumparate, dar se pare ca nu e asa de evident sa gasesti ipoteci pentru nerezidenti.

Asa ca m-am apucat sa sun la banci si am aflat ca totusi sunt credite pentru rezidenti, si ca rezidentii pot fi oricine, inclusiv cetateni englezi, si ca dupa aceea este posibil sa se aprobe creditul.

Dar cum sa faca sa obtina rezidenta?

In general au fost sfatuiti sa faca firme ca sa gireze apartamentele astea. Oare e mai usor sa obtina credite folosind o firma fara activitate?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: MIHAI GRIGORE , Avocat 01:35, 25 Decembrie 2009
Referitor la obtinerea rezidentei va recomand linkul urmator:
www.avocatnet.ro/content/for...

In ceea ce priveste acele apartamente preplatite , daca ele au o cota aferenta de teren in proprietate , oricum vor trebui sa-si infiinteze societati cu raspundere limitata pe care sa cumpere separat terenul! Sau sa cumpere apartamentul impreuna cu cota de teren aferenta pe societate! Diferenta este la plata impozitului fiindca (daca nu se face reevaluarea imobilului cumparat pe firma) impozitul pe firma pentru un imobil este de 10 ori mai mare decat cel pe persoana fizica!B-)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casa alinaralu alinaralu Buna Seara, As dori sa stiu daca se poate,un italian fara domiciliul in tara poate sa cumpere o casa in romania si daca da cam ce acte i-ar trebui? ... (vezi toată discuția)
Vanzare-cumparare teren persoane fizice straine oanag oanag conform legislatiei in vigoare, cetatenii straini au dreptul de a cumpara apartamente dar nu au dreptul sa cumpere terenuri. Ce pot face in situatia in care, ... (vezi toată discuția)
vinzare /dare in plata / imobil la pers fizica (creditor) Klara77 Klara77 Buna seara ! Va rog frumos ajutati-mă cu un sfat legat de cum as putea sa trec apartamentul in care locuiesc , de pe persoana juridică pe persoana fizica ( ... (vezi toată discuția)