avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1059 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Detalii proces civil
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Detalii proces civil

Cat durează un proces daca dau pe cineva în judecată? E adevărat că fără avocat poate dura mai mult?
Pot sa pun martori daca acestia refuza sa depună mărturie ? Sunt obligați să declare ceva sau Nu? Cat ma costa daca deschid proces civil împotriva cuiva fără avocat? Va rog,sa mi răspundeți,eventual cu mai multe Detalii!
Cel mai recent răspuns: DanCristian199 , utilizator 04:23, 31 Martie 2020
Multumesc frumos! Ca sa inteleg,am dreptul sa solicit mărturia unor oameni,iar ei vor fi nevoiți să declare ceva sau vor fi sanctionati,din ce ati spus,daca refuza sa vina la audiere. Dar mărturia mincinoasă se pedepsește în procesele civile? Adică isi pot lua dosar penal daca mint,pe lângă amenzi?
Ultima modificare: Luni, 30 Martie 2020
DanCristian199, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti solicita sa fie audiate ca martori persoanele respective,judecătorul hotarand daca este utila proba cu martori în procesul dvs.Este indicat sa chemați pe cineva care dorește să va ajute,care vine de bună voie,care va spune ce doriti dvs sa dovediți.Nu va bateti cuie în talpă singur chemând martori care poate vor declara cu totul altceva decât va doriti.Problema cu mărturia mincinoasă este greu de dovedit.Urmati sfatul meu mergeți la un av sa discutați iar atunci când va hotărâți să începeți un proces sa stiti pe cine va bazați,ce probe aveti etc.
Martorii respectivi sunt cel mai probabil împotriva mea. Dar eu pot demonstra daca mint sau nu. Am înregistrări audio cu ei.
Am si mesaje de la debitor.
Putem incerca si testul poligraf? În procesele civile constituie o dovada? Ma va costa daca apelez la un psiholog judiciar de stat ?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu exista psiholog judiciar de stat ,nu exista test poligraf în procesul civil ,singurele probe care se administrează în procesul civil sunt cele prevăzute în codul de procedura civila,martori,expertize,înscrisuri,interogatoriu.Lasati filmele americane cu avocati pt divertisment procesele în sistemul nostru de drept nu au nici o legatura.Pana nu discutați cu un av nu o sa va lămuriți,intrebarile pe net nu sunt suficiente.

Alte discuții în legătură

Testul poligraf in cauze civile "Andronic&Asociatii"- Societate Civila Profesionala de Psihologie Daca in ultimii ani, judecatorii ce instrumenteaza cauzele penale, prin incheiere de sedinta, solicita testul poligraf in tot mai multe cauze, ce ratiuni pot ... (vezi toată discuția)
Proces verbal de contraventie vio10bv@gmail.com vio10bv@gmail.com Buna ziua, Am fost sanctiunat cu avertisment de catre politie, pentru savarsirea infractiunii de proferare de injurii si savarsirea de acte de violenta ... (vezi toată discuția)
Retragerea marturiei mincinoase in proces civil iuliandum iuliandum Este posibila retragerea marturiei data in cazul unui proces civil? Care este procedura si in baza carui articol din Codul civil sau Codul de procedura civila ... (vezi toată discuția)