avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 769 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Legea 19/2020 nu se aplica si pe durata vacantei ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Legea 19/2020 nu se aplica si pe durata vacantei copiilor. Ce facem cu copiii in timpul vacantei?

Buna ziua!
Prin HG nr. 217/2020, s-a stabilit că nu se consideră zile lucrătoare pentru care se pot acorda zile libere plătite, zilele lucrătoare din perioada vacanțelor școlare.

Beneficiez de zile libere platite in baza Legii nr.19/2020 pentru supravegherea copiilor mei cu varsta sub 12 ani pe perioada suspendarii invatamantului din cauza pandemiei de coronavirus.
Vă rog, sa-mi spuneti daca exista prevederi legale noi care sa stabileasca prelungirea masurilor stabilite de Lg 19/2020 privind zile libere platite pt parinti pentru supravegherea copiilor si pe perioada vacantei de Pasti, in perioada 04. Aprilie -21 Aprilie?
Ce vom face cu copii in aceasta perioada a vacanței, în condițiile in care Hotararea 217/2020 prevede ca in perioada vacanțelor școlare, nu se consideră zile lucrătoare pentru care se pot acorda zile libere plătite? Ne vom intoarce toate mamele la muncă? Copiii cu cine vor ramane având in vedere ca in plina pandemie de coronavirus nu sunt posibilitati de a mai fi lasati cu bunicii sau nu pot fi gasite bone pentru a fi supravegheați?
Mulțumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:46, 28 Martie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Inca nu exista prevederi legale care sa stabileasca prelungirea masurilor stabilite de Legea nr. 19/2020 .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Zile libere pentru părinți in perioada vacanței de paste andreeadinuboruz andreeadinuboruz Va rog sa mi spuneti daca in perioada vacanței de paște mai este valabilă ordonanța cu zilele libere pentru părinți?Eu am fost anunțată de la servici ... (vezi toată discuția)
Vacanta paste în situație de urgenta SomogyiMadalina SomogyiMadalina Bună ziua, pe perioada vacantei de Paște, în aceasta situație de urgenta, părintele mai poate sta acasă cu 75%?Va multumesc (vezi toată discuția)
Plata ingrijire copil 75% americanux americanux Buna ziua, pe toata aceasta perioada de criza (situatie de urgenta) nu este valabila legea 19/2020? Adica concret mi s-a spus de catre angajator ca aceasta nu ... (vezi toată discuția)