Buna ziua ,
Sunt salariat în funcția de consilier vânzări . Datorita pandemiei de COVID19 , angajatorul a hotărât să ia o serie de măsuri de criza.
Prima decizie a fost aceea de a impune că o parte din salariați sa beneficieze de 1/2 din CO pe 2020. Printre aceștia mă enumăr și eu. Perioada in care beneficiez de CO impus de angajator este 19.03 - 02.04.2020.
In urma ședinței de astăzi 29.03.2020 , angajatorul a hotărât diminuarea salariului angajaților cu 20% și modificarea programului de lucru.
Totodată angajatorul ne-a comunicat că cei care se vor îmbolnăvi de COVID19 , li se va desface CIM.
In urma hotărârilor comunicate ne-a dat de ales: "va convine-ramaneti, nu va convine- plecați".
In aceste condiții am solicitat acordarea zilelor libere pentru supraveghere copil, conform Legii 19/2020, începând cu data de 03.04.2020.
Angajatorul nu a fost de acord, invocând că, pe aceasta perioadă va trebui sa angajeze o alta persoana și nu își poate permite două salarii pe același post.
Nefiind de acord cu condițiile impuse de angajator, am solicitat demisia mea, iar angajatorul mi-a comunicat că trebuie să restituie cota parte din CO impus.
Va rog frumos să dați curs acestei situații descrise de mine.
VA MULTUMESC