Buna ziua! As dori sa va intreb, daca angajatorul ma poate obliga sa ma trimita in concediu de odihna fortat. Am 7 zile ramase din 2018, 25 ramase din 2019 si 3 din anul curent. Am citit undeva ca ma poate obliga sa plec in concediu doar in perioada, care este trecuta in programarea facuta de comun acord de inceput de an. Caz concret. Angajatorul vrea sa ma trimita in concediu din 16 martie pana la inceputul lunii mai, 32 zile de concediu. Obligatoriu cica. Eu nu sunt de acord, iar in programare nu este trecuta nicio zi in perioada in care ar vrea angajatorul sa ma trimita. 10-15 zile as fi de acord sa zicem, sau nu fiu rau. Dar trebuie acordul meu, nu? Are angajatorul acest drept, sau am tot dreptul sa refuz? Stiu ca zilele de concediu expira dupa 18 luni, sunt dispus sa scot zilele din 2018,si cateva din 2019. Va multumesc frumos anticipat!
Se doreste limitarea personalului la locul de munca. Toti colegii sunt obligati sa scoata CO de pe anii trecuti, si toate de pe anul 2020, in urmatoarele saptamani. Intelegem cu totii situatia actuala, suntem dispusi sa renuntam la cateva zile de CO. Dar ideea da a ma obliga la 32 zile nu mi se pare corecta. Compania nu-si suspenda activitatea in perioada urmatoare. Insa faptul ca nu avem niciun cuvant de spus legat de acest lucru, mi se pare si mie abuz. Ma gandesc ca ori suspenda compania activitatea, ori eventual ne poate ruga sa ne scoatem zilele de CO, nu ne poate obliga, din punct de vedere legal. Multumesc pentru raspuns.!