avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 571 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu de odihna sau somaj tehnic?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu de odihna sau somaj tehnic?

Buna, lucrez intr-o fabrica din domeniul automotive. Cand s-a declarat pandemia, seful m-a obligat din 27 martie sa imi iaun concediu de odihna ramas din 2019 (mentionez ca am ramas cu zile nu din vina mea, ci pt ca au tot aparut urgente la lucru). Am fost de acord, mi s-a parut de bun simt. Mentionez ca cei mai multi colegi sunt in somaj tehnic, fabrica fiind inchisa la ora actuala. Pe 27 Aprilie mi se termina acele zile si seful mi-a scris ca sunt obligat sa mai imi iau in continuare zile de concediu din 2020 si ca nu o sa fiu trecut in somaj tehnic ca restul colegilor pana nu ajung la 15 zile de concediu pe 2020. Eu vreau in somaj tehnic, nu mi se pare corect sa fiu obligat sa imi consum concediul de odihna, Exista o baza legala care sa ma oblige? Nu pot sa intru in somaj tehnic ca restul colegilor? Nu este discriminare?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:06, 23 Aprilie 2020
Art.144 C.mun.
...
(2) Dreptul la concediu de odihna anual nu poate forma obiectul vreunei cesiuni, renuntari sau limitari.

Obligarea de catre angajator a efectuarii perioadei de CO programate sau neprogramate intr-o anumita perioada, in opinia mea , este un abuz .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul de odihna Începând cu data de 03.07 timp de 2 saptamani ... Patricia-Laura Patricia-Laura CONCEDIUL DE ODIHNA Începând cu data de 03.07 timp de 2 saptamani ,linia pe care lucrez se oprește.Suntem in concediu de odihna.Dar ,ținând cont că ... (vezi toată discuția)
Este legal sa ma oblige fabrica la care lucrez sa îmi concediu de odihna Nori nor Nori nor Sunt în concediu de îngrijire copil pe perioada pandemiei. Ieri am fost anunțată de șeful meu ca trebuie sa merg la firma sa îmi fac cerere de concediu ... (vezi toată discuția)
Covid-19 concediu de odihna reportat GabirielaM GabirielaM Poate angajatorul să-și oblige salariații să efectueze concediul de odihnă reportat din anul anterior (2019) in situatia actuala de stare de urgenta? (vezi toată discuția)